• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 26 Iunie , 2020

Un maramureșean se războiește cu ANAF de 17 ani. Tractorașul SRL tras pe dreapta

Un caz interesant, mai ales prin implicații, dar și durata mare de timp în care un maramureșean, Alexandru Lupșe, caută răspuns la o situație care l-a dus într-o stare economică gravă, deși povestea a început de la suma de 1.600 lei. Vă prezentăm varianta pe scurt a acestui dosar pe care maramureșeanul l-a adus la redacție. El susține că este o încrengătură de afaceri, de interese, de funcționari ai statului care nu vor să rezolve situația pe care a prezentat-o peste tot. Lupșe vorbește de faptul că avocați și politicieni nu vor să aducă lumină în dosarul lui deoarece sunt interese. Nici presa nu ar fi dispusă să clarifice, atât cât poate presa, situația prezentată.

 

 

Plecând de la aceste câteva precizări, vom prezenta situația maramureșea­nului cu mențiunea că în dosarul existent sunt dovezi pentru aceste afirmații ale lui Lupșe.
„Am avut o firmă cu denumirea de SC Tractorașul SRL. În anul 2003 am achitat suma de 1.600 lei în plus la șomaj. Când am sesizat că am făcut această plată în plus, am solicitat restituirea sau compensarea în contul altor datorii. Am primit un refuz categoric: nu se poate.
În anul 2005, la un control al ANAF, se constata 954 lei suprasolvire în anexa 7. S-a constatat că plătim și impozit pe profit și venit. Am depus o cerere pentru preci­zări, dar nu am primit niciun răspuns.
În februarie 2006 am achitat toată datoria din somația de plată, la ghișeul de plăți al Trezoreriei. În iunie 2006 am primit somație că nu s-au făcut plățile. Am fost și am prezentat chitanțele aferente plății efectuate. Mi s-a cerut să fac o cerere pentru dirijarea corectă a sumelor deoarece nu sunt în conturile care trebuie datorită faptului că nu am completat ordinul de plată. Am făcut această cerere în care am solicitat dirijarea corectă a sumelor reprezentând dobânzi, penalități și plăți. Toate dovezile sunt în dosarul pe care îl am.
În 2007 am primit o somație cum că nu aș fi achitat contribuția la Șomaj pentru anii anteriori. Am depus o nouă cerere pentru lămurirea situației deoarece, după cum am declarat anterior, aveam o depunere în plus. Nici la această cerere nu am primit răspuns. Lucrurile au mers mai departe. În octombrie 2007 am primit o somație de plată a TVA, o sumă enormă, nejustificată. Am cerut lămuriri la ANAF, am depus actele justificative cerute, am făcut nenumărate drumuri la ANAF. Am făcut cerere, am depus dosar cu tot ce mi s-a cerut și cum s-a cerut. L-am înregistrat, dar nu am primit răspuns nici până astăzi. O altă cerere depusă în 2008 nu mai apare în Registratură. În anul 2009 am revenit cerând mai multe detalii ca să clarific situația firmei, dar mi
s-a cerut să revin în luna mai. Au fost probleme acolo, s-au făcut arestări la ANAF.
În luna mai 2009 am fost sfătuit de directorul adjunct să fac o nouă cerere pentru controlul de fond la firmă, pentru lămurirea situației. Controlul a început în data de 5 mai 2009 și s-a finalizat în 13.10.2009. S-au făcut abuzuri nenumărate din partea celor care au făcut controlul. La doua zile după finalizarea controlului, am fost amenințat cu sechestrul. Am avertizat conducerea ANAF de motivația cererii controlului de fond. Am depus patru cereri, dar nu am primit răspuns la niciuna. Din fișa sintetică cu adnotările originale ale inspectorilor reiese că am avut dreptate. Dețin originalele acestor fișe sintetice. Am fost sfătuit de un inspector: să nu mă pun cu Finanțele, să nu ajung ca Groshart. Știu ce a pățit. Am făcut raport de expertiză contabilă extrajudiciară care îmi este favora­bil. În 13.10.2009 am semnat RIF cu obiecțiuni, urmând să-mi exprim punctul de vedere în termen legal”, ne-a spus Lupșe.

Maramureșeanul a continuat expunerea situației sale, explicându-ne că a angajat un avocat spe­­cia­lizat pe cauze economico-con­tabile.
„Avocatul a trimis instanței și ANAF o întâmpinare, înștiințare de demarare a procesului. De aici a început o adevărată tevatură. Discuții cu conducerea ANAF, de aici și refuzul conducerii de a comunica deschis și direct. M-am dus la ANAF România, la Blejnar. Le-am prezentat cazul meu și al firmei pe care o reprezentam. Au rămas mirați și au vorbit cu cei din Maramureș. Am revenit și am fost primit în audiență de conducerea ANAF Maramureș. Audiența a durat 3 ore. Concluzia neoficială a fost că o vină o are programul informatic care nu era armonizat între instituții. Au promis că se va rezolva. În timpul audienței, un angajat al instituției s-a prezentat neanunțat la sediul firmei Trac­torașul SRL, pentru a pune se­chestru pe bunurile firmei. Situația am prezentat-o instanței la următoarea înfățișare.
A continuat situația cu ANAF, so­mații cu sume calculate eronat. În 18.11.2011 mi s-au blocat conturile, fapt ce se repetă an de an, fără justificare. În 14.01.2013 am avut sentință în care instanța sus­pen­dă executarea deciziei de impunere până la soluționarea de­­fi­­nitivă și irevocabilă a cauzei. ANAF nu a respectat sentința. A continuat să îmi blocheze conturile, culminând cu sechestru instituit în data de 30.04.2014 pe biroul meu, terenul și uneltele firmei. Am ajuns în situația ca ANAF să îmi scoată la licitație firma cu tot cu active și pasive la niște prețuri cu mult sub va­loarea de piață. Cineva a pus ochii pe locație, este părerea mea. Până acum am cheltuit 85.000 de lei pentru expertize, onorarii avo­cați, cau­țiuni. Am ajuns într-o situație dis­perată. Risc să fiu scos în stradă cu toată familia, pentru că am avut curajul să înfrunt ANAF și Finanțele.
Vă rog să mă ajutați să găsesc o firmă de avocatură, un ONG sau orice persoană care să se lupte cu ANAF. Sunt dispus să se publice acest apel deoarece sunt convins că mai sunt societăți comerciale în situația mea.
Acum sunt declarat în faliment, cu evaluarea terenului și a sediului firmei (care este și locuința familiei mele) la jumătate din valoarea de piață. Prețul urmând să scadă cu fiecare licitație”, ne-a spus Lupșe Alexandru.
Nu comentăm, dar așteptăm ca ci­neva să se sesizeze. Doamne ajută!
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.