• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 6 Octombrie , 2014

Un învingător. Klaus Iohannis, în Baia Mare

În ultima zi de precampanie electorală, candidatul ACL, Klaus Iohannis, a poposit în Baia Mare pentru a se întâlni cu membrii liberali, democrat-liberali şi simpatizanţi ai dreptei româneşti. Liderul liberal a venit de la Satu Mare, într-un autocar cu număr sătmărean.

 
 

Înainte de întâlnirea cu membrii celor două partide a avut loc o conferinţă de presă la sediul PNL Maramureş.

Cu o mică întârziere, autocarul lui Iohannis a ajuns la sediul liberalilor maramureşeni. Aceştia şi democrat-liberalii au pregătit un colac de bun-venit cu sare şi horincă adevărată. Trei copii l-au întâmpinat pe candidatul la preşedinţie al ACL şi l-au servit cu bunătăţile ospitalităţii maramureşene. Primarul din Sibiu a gustat din pâine şi a sorbit din paharul cu tăria nordului, fără să clipească.

După ce l-a mângâiat pe creştet pe băieţelul pe post de gazdă, Iohannis s-a îndreptat spre sediu PNL. Pe trotuarul larg lumea care a trecut pe acolo s-a oprit să vadă mai bine. Un strigăt stingher a îndemnat lumea să strige numele candidatului ACL. Îndemnul a fost urmat de o parte a celor care l-au aşteptat.

După poza de grup cu tinerii din sediul de partid, liderul liberal s-a aşezat la masa de conferinţă, încadrat de cei doi preşedinţi ai ACL Maramureş, Ovidiu Nemeş şi Mircea Man.

A fost o conferinţă de presă foarte scurtă. Nemeş şi Man i-au mulţumit lui Iohannis că a venit în Maramureş şi l-au asigurat pe candidatul ACL că vor câştiga alegerile în nordul ţării şi în România.

După liderii maramureşeni, a fost rândul liderului liberal să spună câteva cuvinte. Iohannis a spus că doreşte o schimbare a clasei politice şi că doreşte să câştige alegerile. Candidatul ACL a aşteptat să i se pună întrebări, dar şi acestea au fost puţine, iar răspunsurile au fost date scurt, concis şi cu zâmbetul pe buze. Din acest motiv, unii ziarişti au fost încurcaţi, presa fiind obişnuită ca politicienii să vorbească mult.

După aproximativ zece minute, s-a terminat, iar coloana ce-l însoţeşte pe candidat s-a îndreptat spre Casa de Cultură unde urma să aibă loc întâlnirea cu membrii de partid.

 

Sala mare a Casei de Cultură a fost plină ochi. Lumea s-a aşezat şi pe culoare, dar mulţi au rămas pe afară. Iohannis a fost întâmpinat cu aplauze şi urale.

Pe scenă s-au aşezat invitaţii şi cei din echipa liderului liberal. Printre invitaţi, Mihai Răzvan Ungureanu, prim-vicepreşedinte PDL, Ludovic Orban, prim-vicepreşedinte PNL, Gheorghe Falcă, preşedinte PDL Arad, Cristian Buşoi, prim-vicepreşedinte PNL, Andreea Paul, prim-vicepreşedinte PDL, Teodor Atanasiu, prim-vicepreşedinte PNL, Ludovic Orban, Lucia Varga, vicepreşedinte PNL, Ciprian Dobre, vicepreşedinte PNL, Marius Nicoară, vicepreşedinte PNL, Mircea Cazan, preşedinte PNL Sibiu. Moderatori au fost Ovidiu Nemeş şi Mircea Man, copreşedinţii ACL Maramureş şi mai mulţi primari maramureşeni. Cei doi lideri din nord au amintit celor din sală că în sondajele existente, pentru partea de nord, Iohannis este pe primul loc şi că cele două partide trebuie să facă totul pentru a câştiga alegerile şi în primul tur şi în al doilea. Man a spus că ţinta de alegeri a maramureşenilor este de 70 de mii de voturi, adică circa 35% din voturi, dacă se iau în calcul datele de alegeri ale ultimelor evenimente politice româneşti.

Au urmat la microfon invitaţii. În general s-a spus cam acelaşi lucru, ca în campania electorală. Au fost şi momente amuzante, în care lideri ai partidelor ACL au vorbit ca la Cenaclu sau ca la concertele de muzică pentru tineri. Ei îi întrebau pe maramureşeni dacă sunt pregătiţi, de mai multe ori şi într-un crescendo ce se termina în seara băimăreană. Cel mai vocal a fost Ludovic Orban.

 

La final a vorbit şi candidatul. Iohannis vorbeşte rar, apăsat şi cu zâmbet pe buze. El a spus că România are nevoie de o reformare a clasei politice, de multe schimbări, de încredere că poate fi o viaţă mai bună pentru toată lumea.

Klaus Iohannis a salutat lumea, le-a mulţumit pentru voturile date pe dosarul de candidat şi a spus că ar trebui mai puţin zgomot şi mai multe fapte pentru a ne afla în „România lucrului bine făcut”, sloganul liderului liberal.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.