• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 17 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 28 Iunie , 2014

Ultima lovitură a lu’ Boitor!

Contrar logicii, copiii din cadrul DGASPC Maramureş pleacă în taberele din Italia. Nicolae Boitor şi garnitura care l-a susţinut a reuşit să ducă acest proiect până la capăt. Dezamăgirea noastră este mare, iar atitudinea aleşilor maramureşeni este greu de calificat.

 

După ce luna trecută în plenul şedinţei de Consiliu Judeţean, consilierii au aprobat modificarea protocoalelor cu Asociaţiile italiene, au fost voci care spuneau că vor fi foarte vigilenţi cu respectarea legii, a legii româneşti. Ni s-a spus că prin modificarea protocoalelor, italienii sunt obligaţi să ofere garanţii suplimentare cu privire la cetăţenii italieni care primesc copii în găzduire. A fost o formulă generală prin care toată lumea din CJ s-a declarat mulţumită. S-a dat şi un termen până la care trebuiau trimise hârtiile doveditoare că cetăţenii italieni îndeplinesc condiţiile, potrivit legii româneşti. Termenul era de 12 iunie. Până în data de 11 iunie, hârtiile în cauză nu au sosit la DGASPC. Credem că nici în 12. Apoi, s-a aflat că dosarele copiilor vor fi discutate în Comisia Pentru Protecţia Copilului (ce aiurea sună în contextul actual). În urma discuţiei, patru dosare ale unor cetăţeni italieni au fost respinse. Mai ştim că două fetiţe au dat declaraţii că nu doresc să meargă în Italia.

Şi asta este tot!

Dosarele au fost aprobate şi peste câteva zile se va pleca în tabără pentru două luni, în Italia.

 

Ce ne deranjează este faptul că asociaţiile italiene au trimis la DGASPC nişte hârtii emise de primăriile din localităţile unde stau cetăţenii ce vor primi copiii români, un fel de bilet de bună purtare. Dacă ar fi să mergem pe proceduri, pe respectarea legii, documentele ar fi mult mai riguroase, mai numeroase. Dar, unde Boitor spune că aşa trebuie, cine mai îndrăzneşte să se opună? Noi avem formularistica necesară pentru astfel de situaţii, am şi scris, dar… Hazul situaţiei este dat de faptul că unul din şefii asociaţiilor este viceprimar într-una din localităţi. Teoretic, acest domn a supervizat componenţa listei din localitatea unde e viceprimar, chiar dacă nu el a semnat, dar este o nepotrivire de orice fel.

Noua conducere a DGASPC nu a avut ce să facă, cărţile erau deja făcute.

 
Boitor, care este preţul corect?  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.