• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 25 Octombrie , 2016

UAC Europe povestea unui an plin de realizări şi promisiuni împlinite: „ Ne , ţinem de cuvânt”

După aproximativ un an de la inaugurarea noilor hale de producţie, UACE continuă să se extindă în comuna Dumbrăviţa. Până la sfârşitul acestui an va fi finalizată construcţia unei noi hale şi va fi montată o nouă presă de extrudare. De asemenea, UAC Europe continuă şi dezvoltă programul de implicare în comunitatea locală. Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer, face un bilanţ succint al ultimului an şi vorbeşte despre planurile de dezvoltare ale companiei.  

 

 

Reporter: A trecut aproape un an de la inaugurarea noilor hale de producţie ale UAC Europe. Cum ar arăta un bilanţ al acestui an?

Daniel Vărzaru: Odată cu inaugurarea noilor hale de producţie, care a avut loc în toamna anului trecut, planul de dezvoltare a companiei nu s-a încheiat ci, dimpotrivă, continuă. UAC Europe a intrat într-o nouă etapă de dezvoltare, din toate punctele de vedere. În prezent se lucrează la o nouă hală de producţie, în care va fi montată, în primă fază, o presă de extrudare, cu tot ce înseamnă fluxul necesar. Acest proiect va fi finalizat până la sfârşitul anului şi, în funcţie de comenzi, capacitatea de producţie ar putea fi mărită în viitor. Din punct de vedere al personalului, în acest moment suntem 1100 de angajaţi în marea echipă a UAC Europe, iar campania de recrutare a personalului continuă. De exemplu, în prezent avem posturi vacante pentru operator asamblare, operator producţie, inspector calitate, operator CNC, electrician, electromecanic, vopsitor. Suntem o companie în continuă dezvoltare şi extindere,  ne dorim să ne perfecţionăm continuu personalul, serviciile şi produsele furnizate.

Asta am încercat să facem şi în ultimul an: să ne menţinem standardele înalte de calitate şi seriozitate şi chiar să le depăşim. Nu întâmplător, sloganul companiei este „We do what we say”. UAC Europe este o companie care se ţine de cuvânt atât în relaţia cu clienţii, cât şi în relaţia cu angajaţii şi comunitatea locală, pentru că respectarea cuvântului dat înseamnă respect faţă de sine şi faţă de ceilalţi.

 

Reporter: Cum a fost această perioadă din punct de vedere al implicării în comunitate?

Daniel Vărzaru: La fel cum angajaţii UAC Europe sunt o mare familie şi o mare echipă, cred că şi la nivel local a reuşit să se contureze o echipă formată din autorităţile locale, reprezentanţii şcolii, bisericii şi reprezentanţii companiei care, împreună, dezvoltă şi implementează proiecte în folosul cetăţenilor. Secretul succesului, atât în cadrul companiei cât şi pe plan local, este munca în echipă, parteneriatul şi dialogul. Datorită bunei colaborări cu toţi factorii locali am reuşit să implementăm împreună proiecte frumoase.

Am continuat proiectele tradiţionale, cu care dumbrăvicenii s-au obişnuit deja, şi am reuşit să dezvoltăm şi altele noi.

Dintre proiectele mai mari aş aminti parcul de joacă pentru copii, inaugurat recent în comuna Dumbrăviţa, un proiect pe care comunitatea şi l-a dorit de mult timp şi un program pe care noi ni l-am asumat şi care va continua anii următori până când toţi copiii din comună, din fiecare sat, vor beneficia de un loc de joacă. Aş aminti şi lucrările de la terenul sintetic care sunt în derulare.

Apoi, am sprijinit şi în acest an bisericile de comună, avem o relaţie foarte bună cu toţi preoţii şi credincioşii din Dumbrăviţa şi, ştiind că religia şi spiritualitatea sunt piloni de bază ai unei comunităţi, am încercat să-i sprijinim pe fiecare. Aş menţiona aici construcţia capelei din Chechiş, un proiect foarte frumos şi util, lucrările de la biserica din Rus pe care le vom sprijini şi în viitor, dar şi parteneriatul nostru cu parohiile locale în organizarea unor evenimente deosebite cum ar fi Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Protopopiatul Baia Mare care a avut loc în primăvara acestui an în Dumbrăviţa.

Dacă tot vorbim de evenimente am fost şi în acest an partenerii Primăriei Dumbrăviţa la sărbătoarea comunei, Festivalul Portului, Cântecului şi Dansului de pe Fisculaş.

Ca în fiecare an, am continuat parteneriatul cu şcoala, organizând activităţi educative şi activităţi extraşcolare, tradiţionalele desene pe asfalt de 1 Iunie, Cross-ul UACE, Olimpiada Fisculaşului etc.

 

De asemenea, ne-am implicat în activităţile de la Centrul Afterschool „Sf. Apostol Andrei”, organizând cursuri gratuite de dezvoltare personală, bune maniere şi istorie şi identitate locală.

În timpul verii au fost organizate două tabere gratuite, una pentru copiii angajaţilor, cealaltă pentru copiii din comună.

De asemenea, am continuat proiectele în domeniul protecţiei mediului: Dumbrăviţa Verde şi concursul de reciclare.

 

Reporter: Ce proiecte vor urma în perioada următoare?

Daniel Vărzaru: Pe lângă activităţile tradiţionale, cum ar fi Balul toamnei sau Turul rezistenţei anticomuniste, în această toamnă vom organiza două campanii de conştientizare şi îmbunătăţire a gradului de sănătate a populaţiei care se alătură campaniilor de prevenţie derulate de noi până acum. Pentru copii, vom organiza o caravană a testărilor gratuite cu un spirometru, aparat care depistează boli respiratorii grave, cum ar fi astmul. Toţi copiii din comună vor putea fi testaţi cu acest aparat de către specialiştii Spitalului de Pneumoftiziologie din Baia Mare.

De asemenea, din cauza incidenţei tot mai mari a bolilor de inimă şi a hipertensiunii vom derula o campanie în acest domeniu împreună cu Spitalul de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare. Toţi cei care doresc vor benefia de EKG gratuit şi de consult cardiologic de specialitate. Apoi, odată cu sărbătorile de iarnă, nu vor lipsi activităţile deja tradiţie: Spectacolul de 1 Decembrie, Tabăra de limba engleză, Concertul de colinde şi, la fel ca în fiecare an, Moş Crăciun va ajunge la toţi copiii din comuna Dumbrăviţa. 

Doresc să mulţumesc pe această cale echipei UAC Europe, fiecărui angajat în parte pentru dedicare şi profesionalism şi, de asemenea, echipei extinse din comuna Dumbrăviţa, domnului primar, domnului viceprimar, consilierilor locali, preoţilor, doamnei director şi domnilor profesori şi tuturor dumbrăvicenilor care, prin implicarea şi susţinerea lor, demonstrează că Dumbrăviţa este o comună deosebită pentru că are oameni deosebiţi, oameni care ştiu să se bucure, să lucreze împreună şi să construiască împreună un viitor mai bun.

 

 

„Secretul succesului, atât în cadrul companiei cât şi pe plan local, este munca în echipă, parteneriatul şi dialogul. Datorită bunei colaborări cu toţi factorii locali am reuşit să implementăm împreună proiecte frumoase”.

Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer UAC Europe

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.