• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 21 Septembrie , 2018

UAC Europe dă startul unei noi investiții, de peste 130 de milioane de Euro, în Maramureș

Reporter: UAC Europe împlineşte, în acest an, 10 ani de activitate în Ro­mânia. Explicați în câteva cuvinte cum a evoluat investiția din Dumbră­vița în acest deceniu?
Daniel Vărzaru: Fabrica UAC Eu­rope din Dumbrăvița a devenit, în acest prim deceniu de activitate, un proiect de succes și, în cifre, în­seam­nă astăzi peste 1.500 de angajați, sute de clienți mul­țumiți și zeci de premii naționale și internaționale care atestă seriozitatea și profesionalismul nostru. Tocmai dato­rită acestui succes uriaș, investiția din Dumbrăvița a deschis drumul către alte proiecte ale Grupului Montana Tech Components AG, din care face parte UACE, în România. Astăzi, grupul nostru de firme are peste 2.000 de angajați în România și, pe lângă investițiile din Maramureș, derulează mai multe proiecte importante în județele Satu Mare și Brașov.
În Satu Mare, fabrica Alu Menzinken din Medieșu Aurit va fi finalizată până la sfârșitul acestui an și în viitor se preconizează deschiderea unei noi investiții în acest județ; iar în Brașov, fabrica Varta Microbattery pre­gă­tește o extindere masivă a activității. Însă punctul central al activității noastre în România rămâne Maramu­reșul, prin investiţia din Dumbrăvița și prin noul proiect pe care UAC Europe îl va dezvolta în zona Aero­portului Internațional Mara­mu­reș, din Tăuții Măgherăuș.

Reporter: Ce înseamnă în cifre noua investiție UAC Europe de la Tăuții Măgherăuș?
Daniel Vărzaru: În primul rând, proiectul UAC Europe din Tăuții Mă­gherăuș a devenit certitudine, deoarece la sfârșitul lunii august, în cadrul şedinței de strategie a grupului, staff-ul de conducere a aprobat toate investițiile pe care i le-am prezentat pentru România. În cifre, proiectul din zona Aeropor­tului înseamnă peste 130 de milioane de Euro investiți, peste 1.000 de locuri de muncă create și peste 60.000 de mp de construcții, amplasate pe cele peste 40 de hectare de teren pe care compania le deține în zonă. Este o investiția strategică, unică nu doar în regiune și în țară, ci și în sud-estul Europei. O investiție gigant care se preconizează că, în 5 ani va tripla cifra de afaceri a companiei și ne va consolida și mai mult poziția de lider mondial în industria aeronautică. Proiectul UAC Europe din Tăuți se va derula până în 2021 și va cuprinde producția propriu-zisă, care înseamnă extruziune titaniu, extruziune tuburi aluminiu, prelucrare titaniu, tratare și vopsire titaniu și subansamble; un Centru de Training și Organi­zația de Design.

Reporter: Care este stadiul investiției, în prezent?
Daniel Vărzaru: În acest moment suntem în derulare cu procedurile de obți­nere a avizelor și autorizațiilor. A­vem în derulare la Agenția de Protecție a Mediului, procedura de avizare a Pla­nului Urbanistic Zonal, iar în urmă­toarea perioadă intrăm în procedura de obținere a acordului de mediu pentru eliberarea autorizației de construcție. Avem deja Certificatul de urbanism pen­tru obținerea autorizației de cons­trucției și lucrăm la avizele premer­gă­toare depunerii documen­ta­ției. Lucră­rile efective sunt preconizate să înceapă la sfârșitul lunii martie 2019, dar în acest moment pregătim terenul pentru construcții și putem spune că după 10 septembrie a început practic proiectul UAC Europe din Tăuții Mă­ghe­răuș. De asemenea, echipamentele necesare noii investiții au început deja să fie comandate: s-a comandat presa pentru extrudare titaniu, echipamentul pentru tratare suprafețe și stația de tratare apă pentru acest echipament și suntem în negocieri pentru comandarea centrelor de prelucrare. Pentru acest proiect, UAC Europe a depus o cerere pentru acordarea de ajutor de stat în cadrul schemei care are ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în eco­nomie. Doresc pe această cale să mul­țumesc autorităților locale, județene și naționale și tuturor instituțiilor deconcentrate pentru sprijinul acordat în derularea proiectelor noastre în Ro­mânia și să-i asigur totodată că, la fel ca și până acum, compania noastră va pune accent pe legalitate, transparență și seriozitate în activitatea sa, în relațiile cu comunitatea și cu auto­ritățile statului.

Reporter: Au început angajările pentru noua investiție?
Daniel Vărzaru: Da, deja facem anga­jări și pentru noua investiție și totodată am lărgit modalitățile de pregătire a angajaților existenţi și a celor viitori prin diferite parteneriate cu instituțiile de învățământ. Deja, Școala profe­sională cu sediul în Rus, realizată în parteneriat cu compania noastră, se bucură de tot mai mare succes, în 10 septembrie au început cursurile o nouă generație de 20 de elevi. Avem o colaborare îndelungată și cu Colegiul Tehnic Anghel Saligny, care pregă­teș­te de asemenea elevi pentru speciali­zările de care avem nevoie, iar anul viitor va absolvi prima promoție. De asemenea, din acest an, împreună cu Universitatea de Nord organizăm un program de masterat care va începe la 1 octombrie și tot de luna viitoare vom inaugura la Universitate o sală de clasă pentru master și un atelier nou pentru operatorii CNC. De asemenea, cola­borăm cu foarte multe instituții de învă­țământ superior din țară, iar în cursul verii am avut peste 50 de studenți în fabrică, în cadrul programului de internship. Revenind la angajări, cei care vor lucra pe partea de întreținere, vor începe să lucreze direct acolo, iar cei care vor fi angajați pe partea de centre de prelucrare CNC, vor fi introduși în trainingul nostru derulat împreună cu Universi­tatea. Toți cei care vor lucra în departamentele de producție de la noua fabrică din Tăuți trebuie să efectueze în prima fază un stagiu de pregătire de 6 luni-1 an în fabrica din Dumbrăvița. Această pregătire este esențială pentru a asigura continuitatea și standardele înalte profesionale în noua fabrică. UAC Europe oferă oportunități unice de dezvoltare profesională și, de asemenea, o serie de facilități importante: salarii peste media de piață, plătite întotdeauna la timp; bonuri și tichete de masă; bonusuri de sfârșit de an; prime de Paște și Crăciun; transport gratuit; bonusuri de senioritate; pregătire profesională continuă; schimburi de experiență în străinătate; facilități pentru copiii angajaților (tabere de vară gratuite, cursuri gratuite de limba engleză, excursii); programe de îmbunătățire a stării de sănătate și analize gratuite; concursuri și stimulente pentru implicare și idei inovative; posibilități de promovare și multe altele. Din 1 septembrie, oferim anga­ja­ților și familiilor lor o altă facilitate importantă: asigurări medicale care acoperă analize, consultații, investi­gații și imagistică medicală, din orice cauză, proceduri chirurgicale, spitalizare și tratamente dentare.

Reporter: Proiectul din Tăuții Măghe­răuș include și o componentă de implicare în comunitate?
Daniel Vărzaru: Implicarea în comunitatea și responsabilitatea socială fac parte din politica noastră. Astfel de proiecte au început deja să fie implementate în Tăuții Măgherăuș din acest an, avem deja diferite acțiuni, proiecte și parteneriate cu autoritățile locale, școală, biserică, instituții de cultură.

Reporter: Despre proiectul UAC Europe din Dumbrăvița?
Daniel Vărzaru: În acest moment, fa­brica din Dumbrăvița este aproape de capacitatea maximă, dar vom continua și aici investițiile, așa cum am făcut-o constant în ultimul deceniu. De asemenea, vom continua proiectele de implicare în comunitatea locală. Avem numeroase proiecte devenite deja tradiție în toate domeniile de activitate și încercăm să ne implicăm în toate proiectele și prioritățile comunităţii locale: pe lângă sprijinul constant acordat școlii, bisericilor și autori­tă­ților locale, ne dorim ca, alături de primărie, să organizăm o inaugurare a Căminului Cultural din Dumbrăvița, demnă de Anul Centenar, și cu spriji­nul CJ Mara­mureș, care a arătat mereu deschidere pentru problemele comu­ni­tății, să fie reabilitat și drumul județean spre Dumbrăvița. Cei 10 ani de activitate au reușit să creeze nu doar povești de succes ci și modele de bune practici în ceea ce privește colaborarea între instituții. UAC Europe și-a dorit să fie mai mult decât un investitor în zonă, un partener, un prieten de nădejde al comunității locale și un factor de dezvoltare și prosperitate. Am reușit să ne îndeplinim toate angajamentele făcute până acum și ne vom ține de cuvânt și în viitor!

 

 

„Proiectul UAC Europe din Tăuții Mă­gherăuș a devenit certitudine (…). În cifre, proiectul din zona Aeropor­tului înseamnă peste 130 de milioane de Euro investiți, peste 1.000 de locuri de muncă create și peste 60.000 de mp de construcții, amplasate pe cele peste 40 de hectare de teren pe care compania le deține în zonă. Este o investiție strategică, unică nu doar în regiune și în țară, ci și în sud-estul Europei”.
Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer UAC Europe


„Proiectul pe care compania îl dezvoltă în zona Aeroportului din Tăuții Măgherăuș va fi o investiție strategică, care pune Maramureșul pe harta mondială a elitei industriei aeronautice. UACE Dumbrăvița este fabrica cu cea mai constantă şi rapidă creştere economică, care continuă să ofere locuri de muncă maramureșenilor și investește, la nivelul județului, sute de milioane de euro în dezvoltarea acestei afaceri de succes. Alături de alte investiții locale sau private, UACE contribuie semnificativ la creșterea economică înregistrată la nivelul județului Maramureș”.
Gabriel Zetea, președintele CJ Maramure
ș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.