• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 13 Ianuarie , 2017

„UAC Europe are astăzi peste 1100 de angajaţi, este un motor al dezvoltării economice din zonă şi a devenit un investitor strategic în regiune”

Anul 2016 a însemnat pentru UAC Europe o nouă etapă de dezvoltare, care încheie un ciclu investiţional început în 2012. În urma acestor investiţii, UAC Europe a devenit o companie strategică, care generează bunăstare, dezvoltare şi prosperitate la nivel judeţean şi local. Iar povestea de succes continuă şi în 2017. Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer UAC Europe vorbeşte despre toate acestea într-un amplu interviu acordat GAZETEI.
 

 

Ioana LUCĂCEL

Reporter² Cum ar arăta un scurt bilanţ al anului care s-a încheiat?
Daniel Vărzaru² Anul 2016 a fost un an al continuităţii. UAC Europe a continuat investiţiile şi proiectele demarate anii trecuţi şi prin multă muncă şi implicarea tuturor colegilor am reuşit să încheiem cu succes un ciclu investi­ţional început în 2012, cifrat la circa 50 de milioane de Euro. În acest proiect am beneficiat de susţinerea şi sprijinul autorităţilor române, am primit şi un ajutor de stat, de aceea doresc să mul­ţumesc reprezentanţilor statutului, dar şi tuturor angajaţilor, partenerilor şi, bineînţeles, comunităţii locale.
Consider că investiţia pe care am finali­zat-o şi-a arătat din plin beneficiile, UAC Europe are astăzi peste 1100 de angajaţi, este un motor al dezvoltării economice din zonă şi a devenit un investitor strategic în regiune. De asemenea, sunt foarte bucuros şi mândru că am reuşit să consolidăm rolul nostru de partener al comunităţii locale, am cunoscut mai bine problemele şi nevoile ei şi ne-am implicat, împreună cu primăria, biserica, şcoala, toţi factorii locali în rezolvarea lor.
UAC Europe a reuşit să creeze o echipă unită atât în cadrul companiei, cât şi în comunitatea locală şi acesta cred că este secretul succesului nostru. De aceea, doresc să le mulţumesc tuturor pentru sprijin şi susţinere şi să le urez multă sănătate şi succes în noul an. 

Reporter² Ce vă doriţi pentru anul 2017?
Daniel Vărzaru² Îmi doresc să con­tinuăm povestea de succes a UAC Eu­rope.  Compania va continua să se dezvolte² avem o nouă clădire finalizată, vom instala în curând o nouă presă de extrudare care a şi ajuns în România, se află în port şi de îndată ce condiţiile meteo vor permite, va fi transportată la Dumbrăviţa. Pe lângă instalarea acestei prese, vor fi investiţii şi în alte secţii² vom pune în funcţiune o nouă cabină modernă în secţia de vopsire³ de asemenea, vom investi în secţia de tratare suprafeţe, pentru a răspunde mai bine cerinţelor Boeing, unul dintre principalii noştri clienţi.
UAC Europe este deja un lider puternic într-o industrie de top, cum este industria aeronautică, şi ne dorim să menţinem cât mai ridicate standardele de calitate şi inovaţie. Succesul înregistrat până acum ne onorează şi ne obligă să continuăm să ne perfecţionăm şi să încercăm, mereu, să devenim mai buni. Aceste noi investiţii vor însemna şi noi locuri de muncă.
De asemenea, în spiritul valorilor UAC Europe, prin tot ceea ce facem ne manifestăm grija şi respectul pentru oameni, lege şi mediul înconjurător. În domeniul protecţiei mediului şi reci­clării avem o nouă investiţie într-un compactor modern care va spăla, usca şi compacta deşeurile ce vor fi retopite, crescând în acest fel şi productivitatea.

În domeniul formării personalului vom continua proiectele cu partenerii noştri tradiţionali, la nivel liceal, profesional şi universitar şi ne dorim să trans­formăm în realitatea visul de a avea o şcoală profesională în comuna Dumbrăviţa, cu specializări care le vor permite absolvenţilor să se angajeze în compania noastră.

Dacă vorbim de celelalte investiţii ale companiei în România, vreau să men­ţionez că investiţia Alu Menzinken (compania care face parte din acelaşi grup de firme cu UAC Europe) de la Medieşu Aurit avansează.  La finele anu­lui trecut am avut o întâlnire cu autorităţile judeţene din Satu Mare, la sediul Instituţiei prefectului, în care am prezentat investiţia şi am fost asiguraţi că vom beneficia de tot suportul lor, de aceea doresc să le mulţumesc tututor.
De asemenea, investiţia din zona Aeroportului Internaţional Baia Mare este în faza de analiză şi în curând va începe procesul de autorizare.

Din perspectiva implicării în comunitate ne dorim să continuăm proiectele începute în toate domeniile de activitate² vom fi aproape de nevoile cre­dincioşilor şi bisericii ortodoxe şi catolice din comună, vom continua proiecte educative împreună cu şcoala şi vom fi partenerul primăriei în toate proiectele în care ni se solicită sprijinul.
Ne dorim să sprijinim construcţia de capele în toate satele comunei şi, după Chechiş, anul acesta vom sprijini un astfel de proiect în Dumbrăviţa, de asemenea, vom continua să contribuim la construcţia bisericii ortodoxe din satul Rus, am sprijinit recent şi vom continua să sprijinim şi credincioşii greco-catolici şi vom rămâne partenerii tuturor parohiilor din comună în pro­iectele lor importante.
Şcoala va rămâne şi în acest an o prio­ritate pentru noi, continuăm să organi­zăm împreună cu doamna director şi cadrele didactice proiecte educative şi activităţi extraşcolare, prima de acest fel fiind concursul dedicat marelui poet Mihai Eminescu.

Începem anul cu două acţiuni majore în domeniul prevenţiei şi creşterii gradului de sănătate a populaţiei² toţi copiii din comună vor fi testaţi gratuit cu un spirometru mobil şi pentru adulţi vom organiza o campanie de testare gratuită EKG.
Împreună cu primăria dorim să conti­nuăm proiectele şi evenimentele deve­nite deja tradiţie.
Consider că împreună cu toţi factorii locali func­ţionăm ca o echipă care îşi doreşte dezvoltarea şi prosperitatea ­co­mu­­­nităţii. Îmi doresc să rămânem la fel de uniţi şi, împreună, să construim un viitor mai bun pentru noi toţi.   
 

 

UAC Europe are astăzi peste 1100 de angajaţi, este un motor al dezvoltării economice din zonă şi a devenit un investitor strategic în regiune. De asemenea, sunt foarte bucuros şi mândru că am reuşit să consolidăm rolul nostru de partener al comunităţii locale, am cunoscut mai bine pro­blemele şi nevoile ei şi ne-am implicat, împreună cu primăria, biserica, şcoala, toţi factorii locali în rezolvarea lor.
UAC Europe a reuşit să creeze o echipă unită atât în cadrul companiei, cât şi în comunitatea locală şi acesta cred că este secretul succesului nostru. De aceea, doresc să le mulţumesc tuturor pentru sprijin şi susţinere şi să le urez multă sănătate şi succes în noul an. 

Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer UAC Europe

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.