• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 16 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 30 Iunie , 2017

UAC este o familie

Reporter:  Vă rog să vă prezentați pe scurt, din punct de vedere profesional și personal, pentru cei care nu vă cunosc.
Dr. Jon Kevin Loebbaka: Despre mine... sunt căsătorit de 37 de ani cu Kathy, dra­gostea vieții mele. Fiica mea, Kendall, care are 30 de ani, ne va vizita pe Kathy și pe mine vara aceasta în România, împreună cu soțul ei, Brandon, și nepoatele noastre, Ashton și Walker. DJ, fiul nostru de 28 de ani, lucrează pentru UAC în Canton și a fost frecvent în România încă de la începutul investiţiei din Dumbrăviţa.
Din punct de vedere profesional, mi-am petrecut viața în industria aluminiului - ultimii 17 ani la UAC, 10 ani în Cali­fornia și de 7 ani sunt în România.
Înainte de a mă alătura echipei UAC, am lucrat pentru Alcoa și Alcan, firmele anterioare lui Constellium, în lami­noarele lor de foi de aluminiu. Mi-am petrecut o parte din cariera mea în industria de aliaje ușoare pe bază de aluminiu.
De-a lungul carierei mele am lucrat în diferite funcții de inginerie, întreținere și operare. În prezent, sunt Directorul ge­neral administrativ al UAC și Preșe­dintele UAC Europe.
În ceea ce privește educația mea, sunt licențiat în domeniul Ingineriei electrice - Universitatea din Tennessee; am o diplomă de masterat în Administrația Afacerilor - Universitatea Ashland și un doctorat în Management strategic - Marshall Goldsmith School of Business.
Cred cu tărie că de-a lungul carierei, educația este un drum pe care toți trebuie să-l parcurgem. M-am reîntors la școală în timp ce lucram deoarece am dorit să creez noi perspective pe care să mă concentrez în afaceri.

Reporter: De aproape un deceniu (7 ani) sunteți în România în calitate de pre­ședinte al UAC Europe. Cum ați descrie această perioadă din perspectiva companiei și din perspectivă personală?
Dr. Jon Kevin Loebbaka: Ultimii 7 ani petrecuți în România au fost partea cea mai frumoasă a carierei mele de până acum. Am dezvoltat o fabrică cu care ne mândrim atât în România, cât și în rândul clienților noștri. Simultan, UACE a devenit un criteriu de referință în industria aerospațială în domeniul metodelor de fabricație integrate pe verticală.
Ca echipă, la Dumbrăvița am creat ceva de-a dreptul extraordinar. În 2015, am fost recunoscuți de către Airbus ca furnizorul anului pentru această companie... După doar 5 ani de la deschiderea fa­bricii. Această recunoaștere se dato­rează dedicării și concentrării de care echipa noastră a dat dovadă, echipă care acum are 1.200 de angajaţi. Continuăm să stabilim un standard și să avansăm noi tehnologii în industria aerospațială.
Din punct de vedere personal, aceasta este cea mai inteligentă și dedicată echipă cu care am avut plăcerea să lucrez până acum. Personal, mă motivează să țin pasul cu ea în fiecare zi.

Reporter: UAC Europe a devenit compania cu cea mai rapidă și cea mai cons­tantă dezvoltare din această regiune. Care credeți că sunt punctele forte și ingredientele succesului său?
Dr. Jon Kevin Loebbaka: În primul rând, prioritatea noastră este clientul și spunem acest lucru peste tot în companie. Această abordare creează „vocea” clientului nostru în cadrul afacerii pe care o dezvoltăm. În plus, ne-am creat atuul de a oferi servicii și calitate excepționale. În prezent, UACE este prima opțiune a clienților noștri în mo­mentul în care întâmpină dificultăți și au nevoie de soluții.
În al doilea, al treilea și al patrulea rând.... Venim la muncă în fiecare zi pentru că avem clienţi pe care trebuie să-i onorăm!
Unul dintre factorii cheie ai succesului este echipa de 1.200 de oameni din Dumbrăvița. Acesta este „adevăratul secret” al dezvoltării și expansiunii noastre continue. UACE este recunoscută în permanență ca fiind inovativă și promptă. Această cultură a ajutat la crearea unei legături puternice și de încredere cu clienții noștri.
Modelul nostru de afaceri în Dumbrăvița - de la turnarea materialului brut, la extrudare, la prelucrare, la tratarea suprafeței și asamblarea produsului final, toate într-un singur loc - este cu adevărat unic și de neegalat în domeniul nostru de activitate. Toate acestea ne-au oferit un avantaj competitiv și au făcut posibilă creșterea noastră continuă.
De asemenea, am folosit tehnologie de ultimă oră în toate aspectele companiei noastre. Procesele pe care le folosim sunt de ultimă generație, ceea ce ne conferă un și mai mare avantaj competitiv.
 
Reporter: Care sunt proiectele viitoare referitor la dezvoltarea companiei? Ce ne puteți spune despre investiţiile care se desfășoară la aeroportul din zona Tăuţii Măgherăuş?
Dr. Jon Kevin Loebbaka: UAC va continua să se dezvolte pe baza succesului nostru din România. Am achiziționat 21 de ha la aeroportul din Tăuți. În 2018 vom demara o serie de proiecte interesante prin intermediul cărora ne vom extinde în industria aerospațială.
Organizația de Design Aerospațial
Vom înființa o organizație de design pentru componente aerospațiale care va angaja 134 de ingineri în design până în anul 2020. În prezent, construim şi imprimăm design-ul făcut de clienții noștri. În viitorul apropiat, îi vom ajuta pe clienții noștri să creeze design-ul pentru produsele lor aerospațiale și apoi să le construim.
Fabrică de extrudare a Titaniului
Vom crea o fabrică de extrudare a titaniului, extrudare, prelucrare și tratamente de suprafață, care să amplifice succesul nostru din Dumbrăvița referitor la integrarea verticală a aluminiului. Fabrica va deschide drumul pentru UAC către materialele compozite, pe măsură ce acestea sunt tot mai mult folosite în noile modele de aerostructuri. Vom crea noi perspective în 2018 pentru această fabrică și vom angaja peste 400 de persoane până în 2021.
Capacitate CNC Suplimentară de Aluminiu
Până la jumătatea anului 2019, vom ajunge la capacitatea optimă de CNC-uri în Dumbrăvița. Zona aeroportului va include instalarea CNC-urilor adiționale și a echipamentelor de sprijin pentru a continua creșterea pieței pentru componente detaliate.
Reconversia Instalației Cabinelor MRO
UACE va folosi aeroportul pentru mentenanța și operațiunile de reparații ale cabinelor avioanelor și ale sistemelor de încărcare a mărfurilor. Vom aduce aparate de zbor pe care le vom pune la dispoziția clienților noștri, în regim de leasing. Vom demara această afacere în 2021 / 2022 și va fi un pas important în  evoluția UACE.
Unitate de training
UACE va dezvolta o unitate de training la aeroport care va veni în sprijinul noilor operațiuni și al angajaţilor noștri. Acesta este un pas important în dezvoltarea organizației noastre.
 
Până în  2025 estimăm să angajăm 2000 persoane la aeroport, ceea ce va crea oportunități extraordinare, atât în plan personal, cât și profesional, pentru echipa noastră. Vom avea nevoie de sute de funcții de manageri, tehnicieni și ingineri, pe lângă personalul necesar în producție și în domeniul administrativ. Nu va fi o sarcină ușoară, dar suntem pregătiți să o ducem la bun sfârșit.
 
Reporter:  Dumbrăvița a devenit a doua casă pentru dvs. A fost greu să vă adaptați și să vă integrați aici? Dar familiei dvs.?
Dr. Jon Kevin Loebbaka: Iubesc Ro­mânia!  În acest moment este casa mea și am petrecut mai mult de 40 de săptămâni din fiecare an în România în această perioadă de 8 ani de când sunt aici… inclusiv un Crăciun și un An Nou în Dumbrăviţa, Chechiş și Baia Mare; Paștele și alte câteva sărbători… Pot spune că timpul a zburat!
Kathy și cu mine ne-am făcut prieteni de-o viață aici în România. La fel și fiul meu DJ. De fapt, DJ și-a petrecut marea majoritate din anii 2011 și 2012 în Romania, sprijinind NDT în extrudare și turnătorie. În tot acest timp ne-am adaptat foarte bine în România și am fost primiți foarte bine în Baia Mare și Dumbrăviţa. Pe această cale doresc să le mulțumesc tuturor pentru această oportunitate.
Mi-aș dori să vorbesc mai bine limba română. Până acum acesta este cel mai mare regret al meu… dar… aici toată lumea vorbește engleza foarte bine! Vă spun sincer, este greu să-l faci pe un câine bătrân și leneș ca mine să mai în­vețe trucuri noi. Îmi place mâncarea ro­mânească, sarmale, papanași, slănină, mici… Și trebuie să recunosc că m-am îngrășat câteva kilograme în România. Am amintit pălinca? Şi asta-mi place!
 
Reporter: În curând se apropie ziua națională a SUA care coincide cu ziua satului Dumbrăvița. Care sunt valorile pe care le apreciați cel mai mult la aceste două culturi, americană și română? Dar despre comunitatea din Dumbrăvița?
Dr. Jon Kevin Loebbaka: Consider că cele mai importante valori, atât pentru România cât și pentru SUA sunt Familia și Credința. Acestea creează o legătură puternică în cadrul unei comunități și creează o națiune. UACE este o familie, și simt această legătură la fel cum o simt în cadrul fa­miliei mele. De-a lungul anilor, ne-am susținut unii pe alții în momentele fericite, cât și în cele grele. Dar știm că ne putem baza unii pe alții, ceea ce este extraordinar, pentru că în viață întâlnim tot felul de piedici.
 
Reporter: Un mesaj pentru angajații UACE, dar și pentru localnici.
Dr. Jon Kevin Loebbaka: Le doresc tuturor celor din UACE o vară frumoasă și sunt nerăbdător să ajung în Fisculaș, Dumbrăviţa. Vă mulțumesc pentru că m-ați primit în inimile, în casele și în țara dumneavoastră.

 

 

„Consider că cele mai importante valori, atât pentru România cât și pentru SUA sunt Familia și Credința. Acestea creează o legătură puternică în cadrul unei comunități și creează o națiune.  UACE este o familie, și simt această legătură la fel cum o simt în cadrul fa­miliei mele. De-a lungul anilor, ne-am susținut unii pe alții în momentele fericite, cât și în cele grele. Dar știm că ne putem baza unii pe alții, ceea ce este extraordinar, pentru că în viață întâlnim tot felul de piedici”.
Dr. Jon Kevin Loebbaka, Preşedinte UAC Europe 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.