• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 17 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 30 Mai , 2015

Tvica, lăpuşanul din umbra lui Beniamin Netaniahu, consulul de onoare al României în Israel

Pentru contribuţia adusă la dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor dintre România şi Israel, recent, la Ministerul de Externe al Israelului dr. Herman Bercovitz, născut în Târgu Lăpuş a primit titlul de Consul de onoare al României în Israel.

 
 
 

Este medicul personal al premierului israelian, Beniamin Netaniahu şi un persoană care a ajutat extrem de mult la întărirea relaţiilor româno-israeliene. Povestea doctorului Herman Bercovitz a fost prezentată pe larg de GAZETA de Maramureş. Pentru contribuţia adusă la dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor dintre România şi Israel, recent, la Ministerul de Externe al Israelului dr. Herman Bercovitz a primit titlul de Consul de onoare al României în Israel.

 

Dr. Herman Bercovitz este un prieten foarte bun al României contribuind de-a lungul ultimului sfert de veac, indiferent de guvernările care s-au succedat la putere, să faciliteze, într-un mod foarte discret, întâlniri la nivel înalt. La festivitatea care a avut loc cu ocazia desfăşurării acestui eveniment au fost prezente personalităţi de seamă ale vieţii politice şi culturale din România şi Israel. „Sunt profund emoţionat de onoarea care mi se face astăzi, în ajunul Zilei Holocaustului, eu fiind generaţia a II-a a supravieţuitorilor Holocaustului”, declarat dr. Berkovitz, proaspătul consul onorific al României în Israel.

 

Aşteptat în Târgu Lăpuş în această vară, Doctorul Zvi Herman Bercovitz, medic personal oficial al premierului Benjamin Netanyahu, s-a născut acum 67 de ani în Târgu Lăpuş jud. Maramureş.Deşi emigrat din Romania acum 40 de ani, după absolvirea studiilor de medicină, dr. Bercovitz a păstrat neîntrerupt legătura cu Romania şi cu comunitatea de origine, aducând servicii importante în ceea ce priveşte relaţiile româno-israeliene şi Diaspora română din Israel. În această vară va avea loc la Târgu Lăpuş întâlnirea de 40 de ani de la terminarea liceului, unde este aşteptat şi consulul de onoare al României Israel. Într-un interviu acordat recent, medicul se prezenta simplu: „Mă numesc dr. Herman Berkovits sau, mai scurt, Tvica. M-am născut la Târgu Lăpuş, în Maramureş, şi după terminarea liceului am intrat la Facultatea de Medicină din Cluj.

După terminarea studiilor am lucrat ca medic câţiva ani, după care, în 1975, am emigrat în statul Israel împreună cu familia. Soţia mea, Elisabeta, născută la Târgu-Mureş şi absolventă a Conservatorului din Cluj, secţia pian, este astăzi directoare adjunctă a Academiei de Muzică din Ierusalim. Odată cu stabilirea mea în Israel şi începutul practicării medicinei am reuşit, în câţiva ani, să mă afirm ca un medic cunoscut. Acest fapt a făcut ca printre pacienţii mei să se numere şi membri ai familiei prim-ministrului Netanyahu. În decursul anilor am început să fiu solicitat de întreaga familie Netanyahu, întărindu-se între noi o încredere reciprocă, dar şi o relaţie de prietenie între familiile noastre, care durează de 20 de ani. Soţia mea a fost profesoara de pian al fiilor familiei Netanyahu. Aşa ne-am cunoscut. Ne vizităm reciproc şi participăm la toate evenimentele familiale din viaţa noastră. În urmă cu zece ani, împreună cu familia Netanyahu am vizitat Bucureştiul şi frumoasele locuri din zona Braşovului. Ei au fost plăcut impresionaţi atât de locurile vizitate, cât şi de cei întâlniţi. Au rămas mari admiratori ai acestei ţări”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.