• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 2 Iulie , 2014

Turneul Naţional Flautul Fermecat a ajuns în Baia Mare

Flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail pleacă pentru a patra oară la drum, propunând publicului un turneu cu o muzică ce poate avea virtuţi terapeutice: „Flautul Fermecat”. Dacă titlul anterior al turneului era „Flautul de aur”, atât de mulţi spectatori au fost vrăjiţi de sunetul acestui instrument, încât i-au spus instinctiv „Flautul Fermecat” şi, ca în poveşti, aşa i-a rămas numele. Periplul muzical este organizat de Centrul Cultural Media Radio România, Radio România Cultural şi Asociaţia Culturală Accendo în cinci oraşe ale României, în perioada 14-25 iunie 2014.

 

„Flautul fermecat poate fi de aur, de argint, de lemn sau de diferite mărimi, în funcţie de buna mea inspiraţie. Cu siguranţă, în ediţiile viitoare le voi prezenta publicului pe toate. De data aceasta însă, vedeta este tot flautul meu Muramatsu de aur de 18K, un instrument robust, cu sunet îngeresc acompaniat de acelaşi pianist, pe care l-am numit «de aur», Horia Mihail”, declară Ion Bogdan Ştefănescu.

 

Puţini sunt aceia care observă că, în drumurile lor de zi cu zi, în cele mai diverse locuri – prin magazine sau autobuze, în maşinile personale sau chiar la locul de muncă – sunetul flautului îi însoţeşte adesea, acest sunet prietenos şi cald relaxându-ne şi aducându-ne linişte şi echilibru. Terapia prin sunet este un fapt cunoscut de către asiatici şi recunoscut de psihologii europeni şi americani în zilele noastre, motiv pentru care sunetul de flaut a devenit astăzi omniprezent.

 

Conştientizând aceasta, oferta celor doi muzicieni care vor poposi în cinci oraşe cu un program ce va atrage orice iubitor al muzicii de calitate, indiferent de vârstă sau de preferinţa pentru o epocă sau alta, devine de nerefuzat. Călătoria sonoră propusă cuprinde peste o sută de ani de muzică. Compozitorii „vedetă” ai recitalului vor fi Franz Schubert, Fauré, Enescu Ravel sau Grigoraş Dinicu, iar cei doi muzicieni au ales bijuterii muzicale mai puţin cântate pe scenele româneşti.

 

„În simplitatea sa profundă, care pare, uneori, supranaturală, sunetul flautului îşi va seduce şi anul acesta audienţa, convingând-o încă odată că orice instrument, pentru a deveni fermecat, are nevoie de intervenţia unui muzician, care de această dată poartă numele Ion Bogdan Ştefănescu”, a declarat Oltea Şerban Pârâu, director Centrul Cultural Media Radio România.

 
 

Sâmbătă, 14 iunie, Sala Rotary, Baia Mare

Organizatori: Centrul Cultural Media Radio România, Radio România Cultural şi Accendo

Coproducători: TVR 2 şi Radio România Regional. Sponsori: JTI, Adegas Oil

Parteneri culturali: Orchestrele şi Corurile Radio România, Liceul de artă din Baia Mare, Teatrul dramatic din Caracal, Filarmonica din Craiova, Primăria din Tulcea, Teatrul Jean Bart, Festivalul de C’Arte Danubius.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.