• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 21 Iulie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 9 Septembrie , 2017

Trei consilieri județeni vor fi prezenți la Zilele Orașului Panevezys din Republica Lituania

În data de 25 februarie 2015, plenul Consiliului Județean Maramureș a  aprobat înțele­gerea de cooperare între județul Maramureș şi orașul PANEVÈŽYS, respectiv districtul PANEVĖŽYS din Republica Lituania, prin hotărârea nr. 27/25.02.2017. Acest moment a marcat înfrățirea județului nostru cu cele două entități din Lituania.
În urma invitației de a participa la zilele orașului înfrățit, trei consilieri județeni au pornit către Lituania în di­mineața zilei de 6 septembrie, urmând să revină în ju­deț la data de 11 septembrie 2017. Din de­legația care repre­zintă Maramu­re­șul fac parte consilierii Gheorghe Mihai Bâr­lea (PNL), Feli­cian Cerneș­tean (PNL) și Sorin Pop (UNPR).
După ce vor înnopta pe drum la ho­telul Podlasie din Bialystok (oprire interme-diară), reprezentanții Consiliu­lui Ju­dețean vor ajunge în orașul Pane­vezys joi, 7 septembrie, unde sunt așteptați de coordonatorul local, Rima Ciurliene. În această zi vor vi­zita Muzeul de Artă și Pa­vilionul de Ceramică, iar apoi Com­pania EcoLi­num, o fabrică de prelucrare a inului, manufactură locală. Din programul stabilit reiese că, în 8 septembrie, ale­șii județeni vor vizita  Muzeul Local Lore, vor participa la ceremonia de arborare a drapelului orașului Pane­vezys, vor efectua o vizită la berăria locală Kalnapilis, dar vor participa și la un prânz și un cocktail oferit de primarul orașului, R.M. Rackauskas, cu ocazia zilelor orașului.
În cursul zilei de 9 septembrie, programul prevede participarea la un târg de artizanat, o vizită la Studioul artizanal de sticlă Glassremis și pre­zența la pa­ra­da festivă. Delegația maramu­re­șeană va părăsi Lituania în cursul zilei de 10 septembrie 2017, urmând să înnopteze pe drum, iar în 11 septembrie, consi­lierii județeni Gheorghe Mihai Bârlea, Felician Cerneștean și Sorin Pop vor reveni în județ cu mașina cu șofer pusă la dispoziție de către Consiliul Județean Maramureș.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.