• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 26 Februarie , 2016

Traian Băsescu a luat pulsul nordului

Zilele trecute a avut loc lansarea candidaţilor filialei maramureşene a partidului Mişcarea Populară, pentru alegerile locale din iunie. Este prima manifestare mare organizată de organizaţia judeţeană, mai ales că a fost prezent şi Traian Băsescu, preşedintele partidului.

  

 

La Casa de Cultură a Tineretului a fost mare agitaţie încă de la primele ore ale dimineţii. Agenţii de la serviciul de protecţie şi pază au verificat „obiectivul” şi au impus nişte protocoale de protecţie pentru fostul preşedinte.

 

Au venit peste 650 de delegaţi din tot judeţul. Membrii MP s-au înghesuit să prindă un loc mai bun în sala Casei Tineretului. La parter se aflau cei cu organizarea, iar la etaj era un fel de filtru pentru a nu intra vreun neinvitat. Se ofereau nişte autocolante pe care scria fie delegat, fie organizator sau presa. Ziariştii au acces la scenă, aşa că un membru al organizaţiei, isteţ, oferea unor prieteni autocolante cu presa pentru a ajunge mai aproape de idolul lor.

Dar cea mai deranjantă situaţie s-a desfăşurat în parcarea dinspre nordul perimetrului. Acolo stătea un tinerel, probabil de la organizaţia de tineret şi care nu lăsa maşinile care doreau să parcheze acolo pe motiv că urma să vine preşedintele. Cinci parcări ar fi fost necesare pentru liderul MP. Multe discuţii, mulţi renunţau la loc, alţii nu. Cert este că acest exces de zel din partea organizatorilor a dovedit că nu sunt experimentaţi în astfel de manifestări. Au fost şi ceva televiziuni care au filmat micile incidente.

După zeci de minute şi-a făcut apariţia şi coloana de maşini ale fostului preşedinte. În parcările sechestrate au parcat doar două maşini.

 

Traian Băsescu a intrat pe o uşă laterală şi spre disperarea celor care s-au ocupat de bunul mers al lucrurilor, tot a apărut un bărbat care dorea să vorbească cu Băsescu. Fără incidente, acesta a intrat în sala plină de membrii MP Maramureş. Uralele s-au auzit până departe.

După intonarea imnului de stat, au început discursurile liderilor maramureşeni ai MP.

Adrian Todoran, preşedintele filialei a vorbit despre nevoia de a veni cu o ofertă electorală nouă. Despre problemele maramureşenilor şi despre obţinerea unor rezultate foarte bune la alegerile din iunie.

A vorbit şi Iustin Talpoş, candidatul la Primăria Baia Mare. Acesta a spus că este nevoie de o schimbare în municipiul reşedinţă de judeţ, chiar dacă va fi o bătălie electorală grea. El l-a criticat pe actualul primar.

 

Desigur, cel mai aşteptat discurs a fost al fostului preşedinte.

Traian Băsescu, a afirmat că, principalii adversari ai MP sunt Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal, el subliniind că formaţiunea pe care o conduce trebuie să aducă un suflu nou în administraţia locală.

 

„Marele nostru adversar este PSD. PSD este un partid depăşit de vremuri şi, alături de aliaţii săi, trebuie scos de la putere, fie că vorbim de puterea locală sau de puterea la nivel naţional. Când vorbesc de aliaţi mă refer şi la PNL. USL e în floare şi s-a văzut acest lucru la Camera Deputaţilor, când atât PSD, cât şi PNL s-au retras din sală şi nu s-a întrunit numărul de voturi pentru aprobarea arestării deputatului Păun. Deci, acesta este adversarul nostru, combinaţia PSD - PNL, care e împânzită în toată ţara încă de la alegerile din 2012. A fost un moment în care au înşelat electoratul, pe fondul unor măsuri pe care noi a trebuit să le luăm pe timp de criză. Avem obligaţia să-i readucem acolo unde le este locul, în opoziţie.

Pentru că PSD nu mai este un partid care reprezintă viitorul, cum şi noul PNL nu este un partid care mai poate asigura viitorul acestei ţări. Viitorul acestei ţări este Mişcarea Populară. Trebuie să fie o mişcare care să atragă toate generaţiile alături de ea. MP trebuie să aducă un suflu nou în administraţia locală.  Asta le spun de multe ori tinerilor lideri ai partidului nostru că singurul mod, dar şi cel mai precis mod de a evalua activitatea politică, e numărul de voturi.

Politica este cel mai precis măsurată în ziua alegerilor, la fiecare patru ani. Se numără în voturi şi este la fel de precisă ca şi matematica. Valoarea politică este dată de numărul de voturi”, a spus Traian Băsescu.

 

El le-a spus membrilor şi simpatizanţilor, la Baia Mare, că toţii candidaţii MP au misiunea de a continua modernizarea statului român.

„Ideea pe care vreau să v-o transfer este aceea de continuare a modernizării statului român. Procesele în România în ceea ce priveşte democratizare statului nu sunt nişte realităţi definitiv câştigate. Pentru noi, momentul alegerilor locale este extrem de important. Pe de o parte pentru a veni cu un suflu nou în administraţia locală, iar pe de altă parte pentru a crea platforma de pe care MP să obţină un rezultat bun, într-un procent de 20%, la alegerile legislative”, a afirmat fostul preşedinte.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.