• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 7 Iulie , 2017

Tiberiu Alexa îşi continuă activitatea ca director al Muzeului Judeţean de Artă „Centrul Artistic” Baia Mare

Făcând o introspecţie în timp, Tiberiu Alexa se arată încântat de măsura dezmembrării fostului muzeu judeţean, care a avut loc în anul 2006, şi apreciază această măsură ca fiind una de bun augur pentru evoluţia celor trei muzee: Muzeul Judeţean de Artă „Centrul Artistic” Baia Mare, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie şi Muzeul de Etnografie şi Artă Populară.

Făcând referire la obiectivele sectoriale ale mandatului 2017 – 2020, directorul Tiberiu Alexa, afirmă că îşi doreşte să continue programul multianual de dezvoltare al patrimoniului muzeal prin achiziţii şi donaţii. De asemenea, muzeul derulează o serie de proiecte de restaurări, prin care îşi propune să devină lider pe piaţa muzeală artistică românească. Totodată, extinderea pro­iectelor expoziţionale temporare în cadrul programului judeţean „Stagiu­nea Muzeului Judeţean de Artă «Centrul Artistic» Baia Mare”, prin realizarea unor microexpoziţii atât în localităţile urbane mici, de tip agricol, dar mai ales în cele rurale din judeţ, se regăseşte pe lista obiectivelor sectoriale cuprinse în strategia managerială pentru perioada 2017 – 2020.
„Ţinta principală o reprezintă consolidarea dezvoltării durabile şi sănătoase. Prin urmare, printr-o manieră intensivă dorim să dezvoltăm ceea ce am reuşit să acumulăm în cele două cicluri manageriale anterioare. Ne vom folosi de experienţa acumulată şi pentru a marca cei 125 de ani de la înfiinţarea Muzeu­lui Judeţean de Artă «Centrul Artistic» Baia Mare, eveniment care va avea loc în anul 2021”, a subliniat Tiberiu Alexa, directorul Muzeului Judeţean de Artă „Centrul Artistic” Baia Mare.
Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, a apreciat că Mu­zeul Judeţean de Artă „Centrul Artis­tic” Baia Mare este una dintre cele mai  prestigioase instituţii de cultură ale Maramureşului, dar şi o instituţie cu activităţi remarcabile în peisajul culturii româneşti. „Sigur, ca de fiecare dată, omul sfin­ţeşte locul şi de aceea, prezenţa la conducerea instituţiei a domnului Tiberiu Alexa este fundamentul pe care se aşează întreaga construcţie viitoare a proiectelor cultu­rale. Experienţa şi vas­ta sa cunoaştere a istoriei culturii mara­mu­reşene, dar şi expertiza solicitată de instituţiile cultu­rale prestigioase ono­rează Consiliul Judeţean Maramureş. Îi urăm mult succes noului manager în realizarea principalelor obiective, dar mai ales în pregătirea jubileului a 125 de ani de la înfiinţarea Şcolii de pictură băimă­reană, în anul 2021”, a transmis preşe­din­tele CJ Maramureș, Gabriel Zetea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.