• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 16 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 23 Ianuarie , 2013

Teatrul Municipal Baia Mare a revenit acasă

Teatrul Municipal Baia Mare trece printr-o perioadă de graţie, de revenire, resuscitare din uitarea în care a fost în ultimii mulţi ani. Managerul Claudiu Pintican, sprijinit de administraţia băimăreană, s-a dovedit a fi soluţia fericită la multele probleme ale teatrului. La început de an, dar în timpul stagiunii teatrale, actorul, regizorul, managerul Claudiu Pintican explică ce va fi nou pe scena băimăreană, arată parte din proiecte, vise…Este îmbucurător faptul că teatrul băimărean devine locul de întâlnire al celor care iubesc scena, jocul măştilor care râd şi plâng… Veniţi la teatru că merită!

 
 

Noua faţă a teatrului băimărean se vede mai ales în interior. Sălile în care se joacă sunt amenajate, reamenajate, oferă spaţiu şi loc pentru jocul actorilor teatrului. O atmosferă bună pentru performanţă, o stare pe care am început să o simţim în ultimele luni. Claudiu Pintican a explicat presei ce s-a întâmplat în ultimele trei luni ale anului trecut, din punct de vedere al actului artistic şi proiectele pe termen scurt şi mediu.

Este minunat faptul că Teatrul Municipal şi-a modelat programul după sărbătorile oraşului, după nevoia de a oferi în toată perioada anului evenimente artistice cât mai pe gustul spectatorilor.

 

Practic, cele patru anotimpuri ale anului are un corespondent în activitatea teatrului, după cum sunt şi sărbătorile oraşului. Dacă pentru toamnă şi iarnă s-a văzut ce s-a realizat, pentru primăvara acestui an se pregătesc surprize artistice.

 

„În această stagiune, teatrul împlineşte 60 de ani de existenţă. Am dus sărbătorirea teatrului până în 27 martie, zi care este Ziua Mondială a Teatrului. În această zi va începe evenimentul legat de primăvara băimăreană. Va fi aniversarea teatrului, probabil pe parcursul a patru zile, şi intenţionăm să scoatem câte o premieră pe zi. Două vor fi la secţia Dramă, o premieră la secţia de Păpuşi şi una la secţia de Revistă. Cu această ocazie, intenţionăm să deschidem Cartea de Onoare a teatrului.

Îmi doresc ca Teatrul Municipal să devină un pol spre care să conveargă şi celelalte arte, să fie un loc de întâlnire cu muzica, dansul, literatura, pictura, sculptura etc.

Pentru vară, la nivel de propunere, cred că ar fi foarte oportun ca în Baia Mare să avem un festival de Teatru de Stradă. Îmi doresc să ieşim în stradă cu evenimente culturale, mai ales pentru acea categorie de oameni care nu vin sau nu prea vin la teatru. La acest festival, este acum un gând doar, ar putea participa şcolile de teatru din ţară cu spectacolele lor de licenţă. Ar fi realmente o bursă de spectacol pentru tinerii actori. Sunt o parte din proiectele noastre”, a spus Claudiu Pintican.

Pe de altă parte, el a prezentat şi câteva cifre de bilanţ pe cele trei luni ale anului trecut, de când a intrat pe funcţia de manager, comparativ cu aceeaşi perioadă a ultimilor trei ani.

Cifrele sunt copleşitoare, atât ca număr de spectatori care au venit spre teatru, cât şi ca încasări, semn că un management eficient şi o atenţie a administraţiei băimărene spre teatru au fost benefice.

 

Noi trebuie să ne luăm porţia de teatru jucat de profesionişti, fiind sătui de teatrul pe care actorii politici ni-l servesc zilnic, cu linguriţa sau cu polonicul!        

 
PROGRAMUL SPECTACOLELOR ÎN LUNA IANUARIE 2013
 

Duminică, 20.01.         ora 18.00         O SCRISOARE PIERDUTĂ – sala mare

Miercuri, 23.01.           ora 18.00         NĂPASTA – sala studio
Joi, 24.01         ora 18.00         DINEU CU PROŞTI – sala mare

Vineri, 25.01   ora 18.00         CONU‘ LEONIDA… FARSĂ CU REACŢIUNEA - sala studio

Duminică, 27.01          ora 18.00         BIBICI ŞI MITICI – sala mare
 
Miercuri, 30.01            DEPLASARE LA SATU MARE
ora 10.00        CENUŞĂREASA
ora 13.00        CENUŞĂREASA

ora 18.00        DINEU CU PROŞTI

 
Joi, 31.01         DEPLASARE CAREI
ora 10.00        CENUŞĂREASA
ora 13.00        CENUŞĂREASA

ora 18.00        DINEU CU PROŞTI

 
Vineri, 01.02   DEPLASARE ORADEA
ora 10.00        CENUŞĂREASA
ora 13.00        CENUŞĂREASA

ora 18.00        DINEU CU PROŞTI

 
Sâmbătă, 02.02           DEPLASARE CAREI
ora 11.00        CENUŞĂREASA

ora  17.00        DINEU CU PROŞTI.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.