• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 15 Mai , 2015

Teatrul independent Artscape, deschide stagiunea în Baia Mare

Ioana Nedelea, fondatorul acestei nebunii numite Teatrul Independent Artscpe, a avut o întâlnire cu presa băimăreană pentru a prezenta un proiect interesant şi poate cel care va dezmorţii atmosfera teatrului şi a spectacolului, în municipiul de pe Săsar.

Din păcate invitaţia nu a avut succesul scontat, din motive obiective, poate, sau din alte motive. 

 
 
 

Sala în care vor avea loc reprezentaţiile teatrului este situată în spatele clădirii în care îşi desfăşoară activitatea Electrica.

Sala a fost pregătită pentru spectacole cu 70 de locuri pe scaune, iar în perioada următoare se vor monta şi nişte podiumuri pentru rândurile din spate. Au fost montate lumini şi partea de sonorizare.

Iniţiatorul proiectului este Ioana Nedelea, actriţă de la Tg. Mureş. Alături de ea au venit Liviu Topuzu şi mai mulţi actori tineri din Baia Mare şi din alte teatre din ţară.

„Vom începe activitatea teatrului Artscape pe data de 16 mai. Dorim să avem o activitate precum aerul proaspăt de primăvară. Vom avea spectacole în două, trei personaje, spectacole de improvizaţie, dar vom avea şi cursuri pentru admitere, cursuri de pregătire în domeniul comunicării, cursuri de dicţie, vom avea expoziţii, concerte mai mici, aşa ca pentru spaţiu nostru. În sala pe care am amenajat-o sunt 70 de locuri pe care le dorim ocupate la toate spectacolele noastre”, a spus Ioana Nedelea.

 

Actriţa a explicat şi de ce un teatru independent în Baia Mare.

„Ideea mea a plecat de la Bucureşti, ar fi trebuit să deschid acest teatru în capitală. Din motive personale ne-am mutat în Baia Mare şi m-am bucurat când am văzut că aici este doar teatrul Municipal. M-am gândit că e de bun augur faptul că va mai fi încă un spaţiu în care să putem face alte spectacole interesante sau chiar mai interesante decât la Municipal.

Sunt conştientă că va fi greu, că vor fi oameni care nu sunt aşa deschişi la minte încât să primească cu interes spectacolele noastre. Îmi asum acest risc şi doresc să merg mai departe.

Am văzut la colegii mei din Bucureşti că este nevoie de doi poate chiar trei ani în care să perseverezi, până lumea va fi lămurită şi va aprecia munca pe care o vom depune. Acest loc este deosebit, va fi locul în care toţi participanţii se vor putea exprima artistic aşa cum îşi doresc, iar spectatorii vor fi trataţi foarte bine”, a mai spus Nedelea.

Artscape a apărut din dorinţa de a crea un spaţiu nou teatral în Baia Mare, dar şi pentru a promova spectacole noi, interesante cu actori din toată ţara. Fiind un teatru tânăr se doreşte promovarea tinerilor, dar şi prezenţa unor actori şi regizori cu experienţă vastă care să îmbogăţească producţiile teatrale şi universul cultural băimărean.

Interesant e faptul că stagiunea rămâne deschisă pe timpul verii.

Tot în acest spaţiu vor fi găzduite expoziţii de pictură, grafică, fotografie, lansări de carte, de film, concerte şi workshop-uri. 

 
 

Şcoala de actorie, dicţie, comunicare

 

În cadrul Artscape îşi va desfăşura activitatea Faust Art-Acting School, şcoală privată de teatru care a activat în ultimii doi ani în Bucureşti. Alături de actori şi instructori experimentaţi, băimărenii vor avea ocazia să participe la cursuri de actorie, dicţie, de comunicare, improvizaţie şi film. Această şcoală privată a apărut din dorinţa de a împărtăşi cunoştinţele în domeniul artei actorului cu acei oameni care au visat să ajungă pe scenă, acei oameni care au probleme de vorbire şi cred în tehnicile de vorbire aplicată în arta actorului, acei oameni care şi-au dorit să-şi îmbunătăţească imaginea, să-şi dezvolte o mai mare încredere în propria persoană.

 
 

„Ideea mea a plecat de la Bucureşti, ar fi trebuit să deschid acest teatru în capitală. Din motive personale ne-am mutat în Baia Mare şi m-am bucurat când am văzut că aici este doar teatrul Municipal. M-am gândit că e de bun augur faptul că va mai fi încă un spaţiu în care să putem face alte spectacole interesante sau chiar mai interesante decât la Municipal”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.