• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 23 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 15 Decembrie , 2019

Târgul Darurilor de Crăciun ediția a VIII-a, 2019 - Baia Mare

În perioada 18-21 decembrie, Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare, este gazda Târgului de Crăciun organizat de Asociaţia NOD. La fel ca şi în anii trecuţi, Târgul vă aşteaptă într-o lume de poveste, cu multe daruri pentru gusturi alese, muzică bună şi o atmosferă de sărbătoare. Vă prezentăm, în cele ce urmează, artiştii pe care îi veţi întâlni în acest an la Târg.  

 

Ancuţa Achim (Credenţul Ancuţei)
- 0745 911326
- Baia Mare
 

Nu aş putea spune exact când a început totul. Dintotdeauna mi-a plăcut să meșteresc, să modific fiecare lucru cu care intram în contact, în aşa fel încât să-l fac să mă reprezinte, să fie unic.
„Credenţul” s-a născut din dorința de a-mi colora timpul liber :)
Având un job care presupune 8-12 ore de lucru, reguli stricte și foarte puțin creativ, am simțit nevoia să ies din această rutină și uite aşa am început să creez primele mele decorațiuni de Crăciun. Decora­țiuni inspirate din natură, realizate din sfoară, iută, bucăţele de lemn și fructe uscate.
În urmă cu 2 ani am avut șansa să-mi expun micile creații în cadrul „Târgului de Crăciun”, lucru care m-a motivat foarte mult. La acest târg am întâlnit oameni care m-au încurajat să continui cu această pasiune.
Atunci când creez simt că sunt liberă. Deși am un program haotic și în mare parte meșteresc noaptea, nu am simțit niciodată nevoia să renunț, ci din contră, îmi doresc să mă reinventez și să experimentez tehnici și lucruri noi. Am învățat să am răbdare și să muncesc din greu, fiindcă nimic nu se întâmplă peste noapte, să am încredere că, acolo unde pui suflet și pasiune, este imposibil să nu iasă ceva frumos.
Cu puțin timp în urmă, au prins viaţă în micul meu atelier, amenajat într-un colțișor de apartament, „păpușile cu suflet” - Păpuşi inspirate din copilăria mea.
Pasiunea pentru cusut am moș­tenit-o de la mama, fiind croi­toreasă m-a învățat încă de mică să-mi creez propriile jucării.
Lizuca, prima păpușică pe care am creat-o, a fost atât de îndrăgită de copii și mămici, încât am decis că acesta este modelul de păpușică pe care vreau să-l creez.
Nu caut modele anume, ideile îmi vin parcă puse cu furca :)). Mă bazez doar pe imaginația mea și inspirația de moment. Nu m-a interesat modernismul, ci să fie cât se poate de originale!
 

Oana Zaharie (Nine Oz)
- 0771 765393
- Baia Mare

Brandul de creaţie vestimentară Nine Oz, prezent prima dată la Târgul de Crăciun, va expune o colecţie de rochiţe pentru fetiţe cu vârste cuprinse între 6 luni - 5 ani. Produsele sunt realizate individual, în atelierul propriu, fiind disponibil doar un singur exemplar din fiecare model.
 

Boglarka Sass (Fairy Treasure)
- 0743077141
- Baia Mare

FAIRY TREASURE, DIN VIS ÎN REALITATE
Venind din lumea meșteșugului, handmadeului, și a artelor, ne doream foarte mult să putem crea ceva care contează, atât pentru noi, sufletele noastre, cât și pentru mediul care ne înconjoară. Ne doream mult să putem crea o activitate simplă, de hobby, de handmade, să putem crea ceva mai mult, ceva să lase o urmă, să fie observată, admirată, apreciată de alţii, să putem deveni un exemplu și să reușim să insuflăm această mentalitate la cât mai mulți oameni. Visul nostru a luat naștere și acum avem propriul atelier care sperăm să crească, și această mentalitate ZERO WASTE* să fie preluată de cât mai multă lume. Desigur, orice pas mic în această direcție este unul pozitiv și are efecte asupra mediului înconjurător. Totul începe cu pași mici, dar hotărâţi și siguri.
Zero Waste este un set de principii focusate pe prevenirea poluării, ceea ce încurajează reinventarea, crearea de noi produse, și darea de viaţă articolelor sub o altă formă, astfel acestea rămânând în circuitul de folosință în loc să primească statutul de deșeu, ceea ce duce la afectarea mediului înconjurător.

Rebeca Dan
- 0721 207123
– Sighet

Bijuteriile noastre au la bază lemnul, iar în jurul lui gravitează alte materiale care au rolul de a-l pune în valoare, dar şi de a-l completa. La fiecare târg ne străduim să creăm ceva diferit atât din punct de vedere al conceptului bijuteriei cât şi al materialelor folosite. Majoritatea bijuteriilor din lemn conţin elemente pictate, dar încercăm să păstrăm şi piese neprelucrate, acestea remarcându-se prin frumuseţea lor naturală.
 

 

Imola Kis - Szetsi
- 0753 861 325
– Sighet

Numele meu este Imola Kis-Szétsi, am 26 de ani, și locuiesc în Sighetu Marmației. De când mă știu am simțit nevoia de
a-mi manifesta creativitatea, începând cu desenul, deși acesta a rămas numai pe plan de hobby.
Am experimentat mai multe feluri de a mă exprima artistic. De 2 ani am rămas la crearea de bijuterii din rășină fiindcă încorporează atât pictura și combinarea culorilor, până iese ceva armonios, cât și arta modelajului.
Cu ajutorul rășinii, mixajul tuturor acestor elemente este posibil. Pentru mine este extrem de distractiv să experimentez cu acest material, deși se poate dubla și ca un exercițiu de răbdare, fiindcă un obiect din rășină durează minim 24 se ore până la finalizare și niciodată nu știi exact dacă viziunea ta va ieși așa cum îți dorești sau poate chiar mai bine.
La târg mă voi prezenta cu bijuterii și ornamente atât cu tematică de Crăciun, cât și cu bijuterii și accesorii pentru toate sezoanele.

 

Laura Zanetti (Cer Amica)
- 0747 603098
- Baia Mare

Cer Amica expune prima sa creaţie. Este prima colecţie al acestui nou brand de ceramică din Baia Mare. Este o colecţie formată din obiecte utilitare precum farfurii, ceşti de ceai şi cafea, ceainic, dar şi obiecte ornamentale: vase, fructiere, sfeşnice şi multe altele vor urma să completeze colecţia. Această colecţie are ca şi caracteristică forme simple şi intuitive. Decorul este grafic şi a pornit tot de la ideea de un desen liber, intuitiv. Micile accente de platină şi aur conferă formelor un detaliu elegant şi preţios. Colecţia per ansamblu sugerează forme intuitive potrivite cu detalii sofisticate.
 

Florin Teleptean
- 0766 777684
– Sighet

Eu o să încerc să scot în evidenţă tehnica strunjirii lemnului, care la noi a fost folosită mai puţin în creaţia artistică. Strunjirea înseamnă prelucrarea manuală a lemnului în mod simetric, cu diferite dălţi, în scopul obţinerii de diverse forme şi obiecte. Cele mai spectaculoase sunt bolurile din lemn, dar şi alte obiecte precum cutii, ornamente de Crăciun, suporturi de lumânări etc.
 

Ionuţ Horoba (Fain)
– 0749 893798

Un brand deja cunoscut şi apreciat de public, vă expune în acest an, colecţia clasică de produse, dar şi produse noi.

În inima Maramureșului, am început să potrivim uleiuri și unturi vegetale, sucuri din legume și fructe, infuzii din plante medicinale sau uleiuri esențiale pentru produse de îngrijire și regenerare a pielii. Curiozitatea ne-a făcut din ce în ce mai avizi și astfel am creat rețete care îmbră­ț­i­șează, mângâie și alină pielea întregii familii, de la cei mici până la cei mai înțelepți membri ai săi. Setea de frumos a fost potolită abia după ce am des­coperit poțiuni magice pentru fiecare tip de piele, fie ea sensibilă ori ostenită de timp și vreme.
„Fain” a devenit un brand în care ima­ginea este complementară unui produs de calitate, un brand în care noi am investit suflet, pasiune şi ştiinţă. Toate ingredientele pe care le folosim sunt certificate, acest aspect este primul criteriu în funcţie de care ne alegem furnizorii. Vrem să ne asigu­răm că ceea ce punem în produsele noastre este de cea mai bună calitate.
Cea mai mare dorinţă a noastră a fost să construim un brand cât mai actual, dar prin care să ne putem identifica atât ca locaţie, cât şi ca rădăcini. Aşa s-au născut şi denumirile produselor, inspirate din limbajul bunicilor noştri: „Săpuneala bocotanului”, „Găzdoaia veseloasă”, „Găteala haiducului”, „Coconul buiac”, „Sărbătoarea jupânesei” etc. De asemenea, am ţinut neapărat ca toate etichetele să conţină un element dintr-un brâu cusut pe o ie foarte veche, moştenită de la străbu­nicii noştri. Povestea continuă și în zilele noastre și poartă un nume ce-l simți după folosirea fiecărui produs – FAIN.
 

Ileana Horoba (Ileana Bijoux)
- 0743824328
- Baia Mare

În acest an voi aduce la Târgul Darurilor de Crăciun o colecţie de suflet. „Colindătorii” mei, pictaţi pe căsuţe din porţelan, sunt de fapt frânturi preţioase din copilăria fiecăruia dintre noi. Este o colecţie de amintiri şi nostalgie care am încredere că va ajunge la sufletul vizitatorilor şi le va bucura sărbătorile.


Editura Cartemma
- carte pentru copii

Cartemma este o editură tânără, înființată în 2016, care a luat naștere dintr-un vis din copilărie – acela de a fi mai aproape de cărți și de povești. Credem că lectura are un rol important în formarea și dezvoltarea armonioasă a fiecăruia dintre noi, cititori mari sau mici. De aceea, avem grijă mereu să alegem cărți deosebite, care prin poveștile și ilustraţiile lor, transmit un mesaj, o stare de spirit, curaj și imaginație.
Cu fiecare carte publicată care ajunge în mâinile copiilor din România, facem un pas mai în față spre o educație mai bună pentru generațiile următoare. Ne simțim onorați atunci când alegeți cărțile noastre și, pentru acest lucru, vă mulțumim!


 

Daniela Orha
- 0773 819826
- Baia Mare

Sunt Daniela, o moldoveancă din Botoșani, ajunsă pe meleagurile de poveste ale Maramureșului, urmându-şi dragostea.
De un an de zile creez mandale și sunt hrana sufletului meu. Îmi place să mă joc cu punctele și cu culorile și să creez această artă sacră care reprezintă comuniunea cu cosmosul. Acum trăiesc prin aceste creații și împart un strop de fericire oamenilor care cred în mandale ca formă de terapie prin artă. Pictez mandale prin tehnica punctului pe diferite obiecte și pe suprafețe diverse, lemn, sticlă, ceramică, piele.
Mă joc cu puncte colorate și transform un obiect simplu cu o mandală pictată, într-o piesă care bucură și liniștește mintea.
Sunt obiecte destinate celor care cred în puterea mandalelor folosite în meditație, concentrare și relaxare, dar poate fi și o piesă care aduce un plus de frumusețe încăperii.
În cadrul Târgului de Crăciun voi aduce: semne de carte din lemn, căni și ceșcuțe din ceramică, platouri din lemn, suport lumânare, din lemn, globuri și ornamente de Crăciun (sticlă și lemn).


Maria Brete
- 0770351767
- Baia Mare

Broderii şi cusături manuale, tematice şi tradiţionale, asamblate în bijuterii şi accesorii moderne.

Irinel Ilie (Lipo Iri)
- 0727 017574
- Baia Mare

Lipo Iri readuce la Târgul Darurilor de Crăciun, pionii cei veseli din lemn pictat. Acești omuleți simpatici sunt foarte versatili, rezistenți și nerăbdători să acompanieze imaginația și jocul copiilor. Noutățile acestui sezon sunt oamenii de zăpada, elfii și renii poznași, precum și căsuțele-tablou. Pentru părinți am pregătit ornamente de brad din porțelan, inspirate de obiceiurile străbune de Crăciun și Anul Nou, decorate cu simboluri de bunăstare, noroc și înnoire.
 

Program:
Miercuri - Vineri, 9:00 - 19:00
Sâmbătă 9:00 - 14:00
Loc de desfășurare: Baia Mare, Biblioteca Județeană, Salonul Artelor
https://www.facebook.com/targuldarurlordecraciun/

 


 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.