• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 28 Februarie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 15 Septembrie , 2019

Târgul Cepelor, a ajuns la a 49-a ediție în Asuaju de Sus

Primăria și Consiliul Local Asuaju de Sus, în colaborare cu instituția Consiliului Județean Maramureș au organizat, în intervalul 7 – 8 septembrie 2019, tradiționalul „Târg al Cepelor”, în cadrul „Festivalul Interjudețean al Cântecului, Dansului și Portului Popular Codrenesc”, ediția XLIX.

 

Programul manifestărilor a debutat încă din seara zilei de sâmbătă când, la ora 20.00, pe scenă a urcat formația Talisman, care a oferit un recital extraordinar tuturor celor prezenți. Cu începere de la ora 23.00, toți cei prezenți au fost invitați să participe la discotecă în aer liber. Acțiunile celei de-a doua zi au început la ora 10.00, cu spectacolul oferit de formații de amatori din județele Maramureș, Satu Mare și Sălaj.

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc la ora 12.00, iar alături de edilul Vasile Boitor
s-au aflat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, secretarul de stat în Minis­terul Transporturilor, Dragoș Titea, secretarul de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, Cosmin Butuza, deputații de Maramureș, Călin Matei și Sorin Bota, vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș, subprefectul de Mara­mureș, Alexandru Cosma, primarul comunei Recea, Octavian Pavel, primarul din Băița de sub Munte, Aurel Dumuța, primarul comunei Ariniș, Gheorghe Mureșan, Dorin Mitre, primarul din Bicaz, consilierii județeni Liliana Moga și Ioan Buda, dar și fostul consilier județean, Cristian Anghel, Ștefan Mariș, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii „Liviu Borlan”.
„Anul viitor vom ajunge la a 50-a ediție și sper doar să fim sănătoși, să ne revedem cu la fel de multă bucurie și în număr cel puțin la fel de mare”, a declarat primarul din Asuaju de Sus, Vasile Boitor, care a arătat că timpul nu le-a fost potri­v­nic și sărbătoarea s-a desfășurat sub cele mai bune auspicii.
Totodată, edilul a ținut să mențio­neze că, alături de comunitatea din Asuaju de Sus s-a aflat și primarul comunei Mireșu Mare, Ioan Mătieș, care a fost însă nevoit să părăsească mai repede manifestarea având de onorat o obligație profesională. „Fără ajutorul Consi­liului Județean nu am fi putut organiza manifestarea la acest nivel și doresc să mulțumesc executivului instituției și tuturor consilierilor județeni pentru faptul că mereu au fost alături de Asuaju de Sus”, a conchis primarul Vasile Boitor.

La microfon a fost invitat, apoi, șeful administrației județene, Gabriel Zetea, care i-a mulțumit primarului Vasile Boitor că a dat ocazia Consiliului Județean Mara­mureș de a fi, și în acest an, partener și coorganizator al „Târgului Cepelor”, acțiunea fiind cuprinsă în Programul Cultural Prioritar al instituției județene.

„Ne bucurăm să fim alături de administrația locală din Asuaju de Sus, la una dintre cele mai importante manifestări ale Maramureșului. Și cum primarul Vasile Boitor este mult mai vechi decât mine în acest domeniu al administrației, recunosc că am avut multe de învățat de la el. Iar în anul 2016, când am candidat pentru aceste noi mandate, am hotărât că trebuie să facem lucrurile altfel, să avem rezultate mult mai rapide. Tocmai de aceea am hotărât ca, din 2016 până în 2020, să facem proiecte cu rezultate concrete într-un singur mandat, pentru ca oamenii să își recâștige încrederea în cei care dețin temporar funcții la vârful administrațiilor locale. Și în Țara Codrului, în aproape toate localită­țile se derulează proiecte importante, proiecte cu rezultate care pot fi văzute de oameni. Îi mulțumesc primarului Vasile Boitor pentru tot ce ne-a învățat pe cei care am venit în urma lui în administrație, pentru felul în care a fost mereu alături de noi cu sfaturi, cu proiecte concrete, dar și pentru că a fost unul dintre promotorii proiectului Drumul Nordului. În acest an, acest proiect an al județului Maramureș intră efectiv în șantier și mulțumesc, pentru această realizare, tuturor consilierilor jude­țeni care au votat ca acest proiect important să devină o realitate pentru Țara Codrului și Țara Chioarului”, a subliniat președintele Gabriel Zetea.

La microfon au fost invitați pe rând, la cuvânt, o parte dinte invitații aflați pe scenă, care au transmis gândurile lor tuturor celor prezenți, dorindu-le la final distracție plăcută și să se bucure din plin de această sărbătoare.

 

 

Președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, a primit titlul de „Cetățean de Onoare” al comunei Asuaju de Sus
 

În cadrul celei de-a XLIX-a ediții a „Festivalului Interjudețean al
Cântecului, Dansului și Portului Popular Codrenesc”, primarul din Asuaju de Sus, Vasile Boitor a oferit președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, titlul de „Cetățean de Onoare” al comunei. Alături de diploma care certifică acest titlu onorific, șeful administrației județene a primit și o plachetă din partea administrației locale.

„Pentru că alături de noi s-au aflat și în acest an colegi alături de care am colaborat vreme de două decenii, am considerat că este frumos ca, în cadru festiv,
să îi recompensăm cu titlul de Cetățean de Onoare al comunei Asuaju de Sus. Mulțumesc Consi­liului Local că mi-a aprobat toate proiectele de hotărâre prin care am dorit să răsplătesc oamenii care au făcut atât de multe pentru Asuaj și pentru Țara Codrului, iar primul titlu îl voi conferi președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, în semn de aleasă prețuire și recunoștință pentru contribuția deosebită la promovarea intereselor comunei și a dezvoltării economice și sociale a acesteia”, a arătat primarul Vasile Boitor.
Șeful administrației județene a mulțumit pentru acest titlu onorific care i-a fost acordat de administrația locală din Asuaju de Sus, însă a ținut să menționeze faptul că este singurul titlu de acest fel pe care îl va accepta la nivelul comunităților din județul Maramureș. „Mai sunt localități din Maramureș care mi-au propus să accept acest titlu de Cetățean de Onoare, însă am refuzat. Am decis să fac o singură excepție, din respect față de primarul Vasile Boitor, pentru că accept un titlu care doar ne obligă să facem și mai multe pentru comunitatea din Asuaju de Sus, iar de acum înainte trebuie să fim și mai aproape de Țara Codrului”, a conchis Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.
Acest titlu a mai fost oferit în cadru festiv și deputaților de Maramureș, Călin Matei și Sorin Bota. Primarul Vasile Boitor a precizat faptul că diploma de Cetățean de Onoare va mai fi oferită ambasadorului României în Regatul Unit al Marii Britanii, Dan Mihalache, senatorului Liviu Marian Pop și deputatului
Gheorghe Șimon.

Deoarece ultimii trei nu au putut fi prezenți la cea de-a 49-a ediție a „Festivalului Interjudețean al Cântecului, Dansului și Portului Popular Codrenesc”, edilul din Asuaju de Sus a precizat că le va înmâna diplomele în cadrul unei ședințe viitoare de Consiliu Local sau într-un alt cadru festiv.

 

 

„Accept un titlu care doar ne obligă să facem și mai multe pentru comunitatea din Asuaju de Sus, iar de acum înainte trebuie să fim și mai aproape de Țara Codrului”.
Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.