• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 18 Martie , 2015

Tangoul DNA cu şefii din poliţie

După capii poliţiei din Bistriţa-Năsăud şi şefii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare au intrat în vizorul DNA I Săptămâna trecută, procurorii au descins la sediul IPJ Satu Mare, în biroul adjunctului şefului Poliţiei Judeţene Satu Mare, băimăreanul Liviu Tăut, în biroul şefului Serviciului de Investigare a Fraudelor, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane fizice. I Conform procurorilor, există suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise în perioada 2013-2015.

 

Capii poliţiei cad în „ghearele” DNA. După Bistriţa-Năsăud, şi mai marii poliţiei din Satu Mare au intrat în vizorul procurorilor.

Procurorii DNA Oradea au făcut, săptămâna trecută, percheziţii la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare şi la sediile unor firme, într-un dosar privind fapte de corupţie comise în perioada 2013-2015. Printre persoanele vizate în acest dosar sunt şi seful IPJ Satu Mare, Florentin Vlad, adjunctul acestuia, băimăreanul Ioan Liviu Tăut, precum şi şeful Serviciului de Investigarea Fraudelor.

 

Cei trei au fost audiaţi timp de mai multe ore la sediul DNA Oradea. Numele lui Tăut a fost implicat în mai multe scandaluri locale. Potrivit presei centrale, acesta ar avea legături ciudate cu liderul PSD Satu Mare Mircea Govor, precum şi cu omul de afaceri Mihai Crişan (patron de hoteluri şi restaurante).

 

Numele lui Tăut a fost legat în trecut de un accident de circulaţie din 2008, când fiul unui miliardar din zonă, care nu avea permis de conducere şi conducea sub influenţa băuturilor alcoolice, a spulberat doi oameni, iar unul a decedat.

Din 2005 până în 2010, Tăut a fost şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare. Iar între 2010 şi 2011 a condus IPJ Maramureş. În 2013 a revenit la conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare, ca prim-locţiitor.

 
 

Şefii poliţiei bistriţene, judecaţi în Maramureş

 

Alt dosar greu al DNA, care vizează de această dată şefii IPJ Bistriţa Năsăud se judecă în Maramureş. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

„În perioada iunie – noiembrie 2014, inculpaţii Mureşan Ioan, Hasnăş Roberto Emil şi Cloşcă Leon Anton, în calitate de şefi ai unor structuri ale poliţiei, în mod repetat, la diferite intervale de timp, şi-au încălcat atribuţiile de serviciu în sensul:

- imixtiunii abuzive în activitatea unor subordonaţi, în vederea neconstatării şi nesancţionării unei contravenţii la regimul circulaţiei rutiere,

- imixtiuni abuzive în dosare penale aflate în cercetare la IPJ Bistriţa-Năsăud, pentru favorizarea unor părţi din acele dosare,

- participarea la ascunderea şi neraportarea producerii unor accidente rutiere cu victime omeneşti, în scopul alterării evidenţei accidentelor rutiere de acest gen,

- ascunderii infracţiunilor săvârşite de un coleg de-al lor, şef al unui post de poliţie, cu ocazia provocării de către acesta a unui accident rutier, în urma căruia a fost vătămată corporal o minoră în vârstă de 8 ani, care a suferit multiple fracturi în zona capului şi a feţei (în cazul inculpaţilor Mureşan Ioan şi Cloşcă Leon Anton),

- comunicării abuzive a unor date cu caracter personal, unor persoane neautorizate, fără respectarea prevederilor legale incidente în domeniu,

- determinării unor subordonaţi să întocmească documente fictive, pentru a ascunde nerespectarea obligaţiilor de serviciu în cazul unei cercetări administrative.

 

Prin aceste acţiuni, inculpaţii au provocat vătămarea semnificativă a drepturilor şi intereselor legitime ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bistriţa-Năsăud.

În fiecare caz în parte, inculpaţii au obţinut pentru sine sau pentru altul foloase necuvenite, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.