• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 August , 2014

Tânărul rămas fără un braţ în urma unui accident, ajutat de primarul Ovidiu Nemeş să-şi găsească un loc de muncă

Povestea sigheteanului Radu Hîma, tânărul de 20 de ani care şi-a pierdut un braţ în urma unui accident petrecut în urmă cu cinci ani, a ajuns în atenţia primarului Ovidiu Nemeş. Edilul local nu a rămas indiferent la necazul tânărului şi a căutat o soluţie pentru a-l încadra pe piaţa forţei de muncă. Soluţia propusă este în cadrul Societăţii Maranord, acolo unde Radu se va putea califica pe un post care să-i aducă o carte de muncă şi un venit lunar.

 
 

„E un caz ca multe altele, la care nu ai cum să rămâi indiferent, cazuri pe care le-am sprijinit atât eu personal, cât şi instituţia pe care o reprezint, dar care au rămas în anonimat, pentru că am preferat ca lucrurile să nu fie făcute public. În cazul de faţă, fiind o poveste făcută publică, ca instituţie, am ales să-i oferim un loc de muncă, ceea ce Radu îşi dorea. Avem o societate comercială care are nevoie de un paznic, respectiv Maranord. Într-o discuţie cu directorul Gheorghe Rus, am identificat un loc de muncă pentru el şi-i putem oferi tânărului şansa să-şi câştige pâinea în echipa primăriei şi să fie un sprijin pentru o viaţă mai bună”, spune edilul local, Ovidiu Nemeş.

 

Radu a primit vestea prin telefon şi s-a şi prezentat azi la viitorul loc de muncă.

„Am primit un telefon de la primărie, prin care am fost anunţat că domnul primar s-a interesat de cazul meu şi s-ar putea să am un loc de muncă la societatea de transporturi în comun din Sighet. Este ceea ce-mi doream, un loc de muncă şi sper că voi reuşi să mă încadrez. Am o calificare, diplomă de liceu mecanic, mecatronist”, a spus Radu, la aflarea veştii.

Tânărul se va prezenta de mâine la locul de muncă, urmând o scurtă perioadă de acomodare şi de testare a terenului, pentru a vedea care post i se potriveşte cel mai bine.

„Domnul primar a rămas foarte sensibil aflând de povestea lui Radu Hîma. Împreună am luat act de cunoştinţă despre necazul băiatului. Îl invităm pe tânărul Hîma de mâine la societatea noastră, să se familiarizeze cu problematica acestei societăţi de transport public local, Maranord, să vedem ce studii are, ce putem face pentru a-l forma, şi a-l integra în colectivul nostru. Acesta este interesul de suflet pe care-l manifestăm, împreună cu domnul primar”, spune Gheorghe Rus, administratorul societăţii Maranord.

 

În plus, conducerea societăţii Maranord îi oferă gratuitate pe mijloacele de transport în comun, dar şi posibilitatea urmării unui curs de calificare.

Cazul tânărului nu este singurul care şi-a găsit rezolvare prin implicarea conducerii administraţiei publice locale.

„Am făcut-o de multe ori, pentru că mulţi vin cu probleme la primar. Am intervenit şi am intermediat multe asemenea situaţii cu societăţi comerciale din municipiu unde există patroni cu suflet mare. Au apelat la mine oameni fie cu probleme legate de locuri de muncă, de ajutoare oferite prin Direcţia Socială. Am încercat să răspund de fiecare dată, responsabil faţă de nevoile cetăţenilor”, declară primarul Ovidiu Nemeş.

 

Orfan de tată, Radu locuieşte într-o căsuţă modestă alături de mama şi bunica sa şi se descurcă dintr-un venit foarte mic: pensia bunicii de 370 de lei, pensie de urmaş după soţ şi din ajutorul social în grad de handicap de 32 de lei pe lună.

 

Tânărul nu cerşeşte mila celor din jur, vrea doar un loc de muncă decent. Vrea să câştige un ban să se întreţină şi să fie un sprijin pentru familia lui.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.