• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 21 Septembrie , 2018

TABĂRA (INTER)NAŢIONALĂ DE LITERATURĂ „eCreator”, ediţia a II-a, Baia Mare, 3 – 8 octombrie 2018

Ioan Romulus Şter

În comparaţie cu ediţia de anul trecut, care a fost o iniţiativă inde­pen­dentă ECREATOR, ediţia din acest an se va desfăşura cu sprijinul Consiliului Judeţean Maramu­reş, cu care ECREATOR a încheiat un acord de cooperare pentru realizarea în comun a acestei acţiuni.
În data de 4 octombrie scriitorii pre­zenţi vor vizita localităţile Fărcaşa şi Ul­meni, unde vor fi organizate mo­mente culturale, iar seara vor vizita Apa Sărată.
În data de 5 octombrie sunt prevăzute acţiuni la Baia Sprie şi Târgu Lăpuş, precum şi vizitarea Mănăstirii „Sf. Ana” Rohia.
În data de 6 octombrie este prevăzut un adevărat tur de forţă, pe traseul Baia Mare – Baia Sprie – Budeşti – Ocna Şuga­tag – Călineşti – Bârsana – Sighetu Marmaţiei – Săpânţa – Seini – Baia Mare urmând a fi vizitate mai multe obiective culturale sau de cult.
Ziua de 7 octombrie este alocată în în­tregime vizitării unor obiective din Baia Mare şi lansărilor de carte.

La finalul manifestării, ECREATOR va realiza un volum cu titlul „MA­RAMUREŞUL UNIRII” în care, pe lângă creaţiile scriitorilor partici­panţi vor fi incluse descrieri ale locaţiilor vi­zitate, precum şi fotografii de la vi­zitarea acestora, astfel încât volumul în sine devine o adevărată carte de vizită şi de prezentare a judeţului Maramureş.
Parteneri media ai acestui eveniment sunt, până acum, revistele „Tribuna” din Cluj-Napoca, „Urmuz” şi „Revista Nouă” din Câmpina, „Actualitatea literară” din Lugoj, „Argeşul” şi „Cafeneaua literară” din Piteşti, „Teleormanul cultural” din Roşiorii de Vede, „Cenaclul de la Păltiniş” din Sibiu, „Luceafărul de Vest” din Timi­şoara, „Boema” din Galaţi, „Detectiv cultural” din Bucureşti, „Necen­zu­ratMM”, „ŞtirileMM”, „Glasul Mara­mu­reşului”, „Gazeta de Maramureş” şi de televiziune „Maramureş TV”, toate din Baia Mare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.