• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 Septembrie , 2016

Tabăra de pictură „Lăsaţi copiii să vină la mine!”

Săptămâna trecută a avut loc o nouă ediţie a taberei de pictură „Lăsaţi copiii să vină la mine!”, care a avut loc la parohia Rus. Şi această ediţie s-a dovedit a fi una de excepţie.

 

O ediţie extrem de reuşită şi nişte lucrări de excepţie. Pe scurt, aşa poate fi descrisă Tabăra de pictură „Lăsaţi copiii să vină la mine!”, care a avut loc recent în Parohia Rus. Şi la ediţia din acest an au participat circa 40 de copiii, majoritatea clasa a VII-a şi a VIII-a din comuna Dumbrăviţa, comuna Groşi şi comuna Culciu din judeţul Satu Mare.

 

Copiii au realizat icoane pe sticlă sub îndrumarea doamnei Nadia Ghiţ, a doamnei profesor Tarţa Lidia şi a doamnei Monica Codreanu de la Satu Mare. Organizatorul evenimentului a fost preotul paroh Tarţa Vasile, sprijinit de preotul Claudiu Pop din Groşi şi cadre didactice. Copiii au muncit efectiv vreme de trei zile, dar rezultatul a fost pe măsura efortului.

 

Marţi, după deschiderea oficială, la care au participat Felician Ciceu, primarul comunei Dumbrăviţa, Daniel Vărzaru - Chief Financial Officer UAC Europe şi Corina Mulea PR&Office Manager UAC Europe, a început creaţia propriu-zisă, întreruptă doar de pauza de masă, în care copiii au putut servi o masă caldă oferită de UAC Europe. Joi după-masa, copiii au putut să se relaxeze gratuit la Secret Garden Dăneşti.

 

Vineri, în ultima zi a taberei, a avut loc evaluarea lucrărilor şi premierea lor, după care copiii au plecat într-o excursie la mănăstirile Rohia şi Ruoaia, oferită tot de UAC Europe.

 

Preotul Vasile Tarţa spune că: „Tabăra a avut un succes foarte mare. Am avut deschiderea în prima zi, au fost prezenţi domnul Vărzaru, doamna Corina, domnul primar, părintele din Groşi, eu, directorii de şcoală din Dumbrăviţa şi Groşi  şi copiii de la Culci cu institutorul lor. Au lucrat două zile şi jumătate integral, cu o pauză de amiază, în care copiii au luat o gustare caldă. Fiecare copil a făcut câte o icoană.

 

Joi după-masă am primit acordul să putem intra gratuit cu copiii la Dăneşti.

 

Vineri a avut loc evaluarea lucrărilor, ne-am adunat cu toţii, la fel ca marţi, şi constatarea generală  este că a fost o tabără reuşită. A fost pe la noi şi părintele Milan Bălan şi a adus diplome din partea Episcopiei pentru toţi, inclusiv pentru  domnul primar şi domnul Vărzaru, care ne-au sprijinit. Apoi, la ora 10, am plecat în excursie la Rohia şi Ruoaia şi am venit înapoi pe Cavnic, pe Rotonda. Copiii au fost foarte încântaţi şi au ieşit lucrări extraordinare”.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.