• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 16 August , 2019

Sub „supravegherea” DNA Cătălin Cherecheş va candida la primăria Baia Mare, în 2020

Recent, primarul de Baia Mare a organizat o conferinţă de presă în care a anunţat că DNA a închis unul din dosarele în care este cercetat pentru mai multe infracţiuni. Cătălin Cherecheş a făcut o trecere în revistă a situaţiei dosarului început în 2013 şi a terminat spunând că are încredere în structura DNA şi crede că cercetările şi din celelalte dosare vor arăta că este nevinovat.

 

 

În această conferinţă de presă, primarul băimărean a făcut şi un anunţ important pentru cei din Baia Mare. A spus că va candida la alegerile din 2020 pentru un nou mandat de primar, un mandat care îi va permite să finalizeze proiectele începute.

„Mi-am susţinut nevinovăţia, acum o confirmă şi ei: DNA a închis dosa­rul în care sunt cercetat de 6 ani. Vin în faţa băimărenilor, astăzi, manifestându-mi din nou încrederea în instituţiile judiciare din România.
Mă refer aici, în principal, la Direcţia Naţională Anticorupţie, dar şi la celelalte instituţii ale statului care se ocupă cu combaterea corup­ţiei. După cum bine ştiţi, în 2013, Direcţia Naţională Antico­rupţie, Serviciul Teritorial Cluj, mi-a des­chis un dosar penal în care eram suspect în mai multe speţe, cum ar fi achiziţia de autobuze şi troleibuze pe care am făcut-o cu foarte mari eforturi, pentru a reabilita sistemul de transport în comun din munici­piul Baia Mare, pentru societatea Urbis, achiziţia de echipamente pentru locurile de joacă din municipiul Baia Mare, reabi­litând 30-40 de locuri de joacă din municipiu, contractele pe care le-am avut cu societăţile Rosal şi Rom­prest pentru administrarea zonelor verzi în municipiul Baia Mare. După cum se vede în trecut, această administrare a fost una corectă. Şi asta se vede în calitatea de azi, prin prestaţiile Serviciului Public Ambient Urban, prestaţii îndoielnice faţă de ceea ce prestau aceste două societăţi la preţuri mult mai scăzute. Relaţia contractuală cu societatea Drusal, respectiv anumite documente, acte, hotărâri pe care la iniţiativa mea, a Consiliului Local le-au luat, proiectul de reabilitare a unor zone din cartierul Vasile Alecsandri, pe proiectul eco-reţele, respectiv achi­zi­ţia trustului de presă EMaramureş.
Pentru aceste contracte, relaţionări comerciale, instituţionale, pentru care Direcţia Naţională Antico­rup­ţie, Serviciul Teritorial Cluj, m-a pus sub semnul întrebării. Am fost acuzat de următoarele fapte, pentru care, prin ordonanţă de clasare, emisă de către procuror în ziua de 16 iulie 2019, respectivele fapte, cum ar fi abuz în serviciu, luare de mită în formă continuată, efectuarea de operaţiuni financiare, acte de comerţ incompatibile cu funcţia, instigare la abuz în serviciu, respectiv trafic de influenţă, au fost clasate”, a spus Cătălin Cherecheş.

Totodată, el a mai spus că speră ca această clasare să aibă efect şi asupra celorlalte două dosare care îl vizează şi care se află pe rolul instanţelor.
„Bineînţeles că aceste clasări, res­pectiv anularea acestor acuzaţii are şi un efect asupra celor două dosare care se află pe rolul instanţelor, care au legătură cu aceste cazuri, cu aceste acuzaţii şi, bineînţeles, din septembrie, atunci când vom intra în dezbaterea acestor dosare, lucrurile şi acolo vor avea un alt deznodă­mânt”, a spus primarul de Baia Mare.

La o zi după această conferinţă de presă, DNA a venit cu câteva pre­cizări cu privire la situaţia din dosarul lui Cătălin Cherecheş. DNA a adus aceste precizări la solicitarea presei naţionale.
„Dosarul la care face referire Cătălin Cherecheș, deschis în 2013 la DNA - Serviciul teritorial Cluj, primarul din Baia Mare a fost trimis în judecată în 19 septembrie 2018 pentru mai multe infracţiuni săvârşite în calitatea sa de edil. În prezent dosarul se află pe rolul Tribunalului Maramureș în procedura de cameră preliminară, cu termen de judecată în 16 septembrie.
Din dosarul trimis în judecată în 2018, s-a disjuns și s-a format un alt dosar vizându-l pe Cătălin Chere­cheș, pentru alte presupuse infrac­țiuni, respectiv abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, ins­tigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, luare de mită în formă continuată; trafic de influență în formă continuată; efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția pe care o îndeplinește, precum și cu privire la alte persoane”, a spus DNA.

„În dosarul disjuns, în 16 iulie 2019, prin ordonanță, s-a dispus clasarea cu privire la o parte dintre infrac­țiunile menționate, pe motiv că fapta nu există, respectiv fapta nu e prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege. Cu privire la celelalte infracțiuni, respectiv luare de mită în formă continuată în cazul lui Cătălin Cherecheș, și cu privire la infrac­țiuni în cazul altor persoane, prin aceeași ordonanță de clasare cauza a fost disjunsă și formează în prezent obiectul unui dosar aflat în curs de urmărire penală pe rolul Serviciului teritorial Cluj, conform procurorilor anticorupție”, a mai precizat DNA.

 


„Mi-am susţinut nevinovăţia, acum o confirmă şi ei: DNA a închis dosarul în care sunt cer­cetat de 6 ani. Vin în faţa băimărenilor, astăzi, manifestându-mi din nou încrederea în instituţiile judiciare din România. Mă refer aici, în principal, la Direcţia Naţională Anticorupţie, dar şi la celelalte instituţii ale statului care se ocupă cu combaterea corup­ţiei”.
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.