• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 21 Februarie , 2014

Strada Grănicerilor, la un pas de finalizare

Viitorul „bulevard” Grănicerilor a intrat pe linia dreaptă a lucrărilor de amenajare, reabilitare, modernizare.

Proiectul „Creşterea accesibilităţii urbane prin modernizarea străzii Grănicerilor din Baia Mare” are ca termen de finalizare sfârşitul primăverii acestui an.

Primarul de Baia Mare a fost pe şantier pentru a vedea stadiul lucrărilor. Ele au fost realizate în procent de peste 50%. Profitând de vremea favorabilă, lucrările au reînceput. Se doreşte ca noua cale rutieră să fie dată în folosinţă în cel mai scurt timp, respectiv în următoarele două-trei luni.  

S-a lucrat la drenurile de asanare, la reglementarea reţelelor electrice, la modernizarea străzii şi s-au efectuat lucrări edilitare.

 

Primarul băimărean este pe jumătate mulţumit de cum s-a mişcat constructorul. Nemulţumirile vin în principal din modul în care sunt lăsate zonele după efectuarea lucrărilor principale. De altfel este o boală veche a firmelor care au astfel de lucrări.

„Îmi doresc mai multă ordine în şantier. Sunt zone care au fost afectate de lucrări, unde s-a depozitat moloz, şi ele trebuie eliberate astăzi. Am avut anumite comentarii şi sugestii la adresa constructorilor cu privire la zonele verzi care trebuie amenajate, am agreat varianta în care vom face acest lucru, astfel încât lucrarea, în momentul în care ea va fi predată, să fie predată cu tot ceea ce înseamnă trotuare, carosabil, dar şi zonele verzi care sunt gândite în acest proiect. E un proiect important, un proiect care generează un plus important de civilizaţie în cartierul Vasile Alecsandri. Este un proiect care creşte valoarea proprietăţilor din acest cartier. La final veţi vedea un proiect care va fi model din toate punctele de vedere, inclusiv din punct de vedere tehnic şi al impactului pe care îl are asupra cetăţenilor”, a spus Cătălin Cherecheş.

 

Prin modernizarea străzii Grănicerilor se va realiza o canalizare tehnică pentru îngroparea reţelelor electrice. În cartier nu vor mai exista tot felul de fire care atârnă pe stâlpii pentru reţeaua electrică. Se vor reabilita toate zonele verzi. Odată cu implementarea proiectului, se vor realiza şi mai multe spaţii de parcare pe strada Grănicerilor. Dacă în proiectul iniţial era prevăzut să fie amenajate 250 de locuri de parcare, Primăria a decis ca din fonduri de la bugetul local să se realizeze cel puţin încă 250 de spaţii de parcare, pentru a acoperi nevoile cetăţenilor care locuiesc în această zonă.

„Vom face parcări între blocuri din fonduri de la bugetul local. Este nevoie de parcări pentru a elimina modul neglijent în care sunt parcate maşinile. Sper să asigurăm un număr suficient de parcări pentru ca cele patru benzi ale străzii Grănicerilor să nu fie afectate. Vom dubla numărul parcărilor care apar în acest proiect prin prelungirea acestor parcări sau prin generarea altor alveole de parcare pe traseul străzii Grănicerilor”, a spus primarul băimărean.

 

Lucrările la această importantă stradă se ridică la 14 milioane lei, fără TVA şi au ca termen de finalizare primăvara acestui an. 

 
 

„Îmi doresc mai multă ordine în şantier. Sunt zone care au fost afectate de lucrări, unde s-a depozitat moloz, şi ele trebuie eliberate astăzi. Am avut anumite comentarii şi sugestii la adresa constructorilor cu privire la zonele verzi care trebuie amenajate, am agreat varianta în care vom face acest lucru, astfel încât lucrarea, în momentul în care ea va fi predată, să fie predată cu tot ceea ce înseamnă trotuare, carosabil, dar şi zonele verzi, care sunt gândite în acest proiect. E un proiect important, un proiect care generează un plus important de civilizaţie în cartierul Vasile Alecsandri”.

Cătălin Cherecheş

Comentariile celorlalți

rusu floare pe 08.07.2014 la 21:16
felicitari tanarului primar

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.