• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 18 Decembrie , 2015

Staţia de epurare, un model pentru proiectele de acest gen

Municipiul Sighetu Marmaţiei beneficiază de una dintre cele mai moderne staţii de epurare din ţară. Acest fapt a fost recunoscut şi de către Asociaţia Română a Antreprenorilor de Construcţii, care a acordat trofeul calităţii ARACO firmei constructoare, pentru reabilitarea staţiei de epurare din municipiu, certificând astfel valoarea acestei lucrări.

 

Staţia de epurare de la Sighet este cotată la standarde ultramoderne şi reprezintă un model pentru astfel de proiecte. Aceasta funcţionează de un an.

„Sighetu Marmaţiei are cea mai modernă staţie de epurare din întregul judeţ şi din nordul Transilvaniei. Dacă cei din Baia Mare nu au reuşit să finalizeze încă acest proiect, noi avem deja un an de zile de când funcţionăm cu această staţie. Este una pe care toată lumea, noi, Vitalul şi Strabagul, o dăm ca exemplu a unui proiect implementat cu succes”, a precizat Viorel Miculescu, inspector şef al Biroului Tehnic al Primăriei Sighet.

Toate compartimentele staţiei sunt controlate prin aparatură de ultimă generaţie. Staţia are numeroşi senzori care activează automat diverse manevre. Aceştia arată în permanenţă starea apei care trece prin staţia de epurare, de la temperatură şi grad de nămol până la nivelul componentelor acesteia. Datele ajung apoi într-un centru de control. Contractul de lucrări a fost semnat în februarie 2013 şi face parte din proiectul cu finanţare europeană „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Maramureş”.

Staţia de epurare este proiectată pentru a deservi un număr de 37.500 de persoane.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.