• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 22 Ianuarie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 26 Ianuarie , 2018

Standul Maramureșului – în topul celor mai vizitate standuri la „Săptămâna Verde” de la Berlin

Târgul Agriculturii, Horti­cul­turii și a Industriei Ali­men­tare a fost evenimentul care a deschis anul agricol în Europa, bucurându-se de o participare la nivel înalt: președinți de stat, prim-miniștri, ambasadori și secretari de stat.
Evenimentul este organizat de Messe Berlin, asociațiile agricultorilor, repre­zentanți ai industriei alimentare din Republica Federală Germania și Minis­terul Federal al Alimentației si Agri­culturii. Numărul de vizitatori estimat de organizatori se ridică la 90.000, țara parteneră la acest eveniment fiind Bulgaria. Tema din acest an a târgului de la Berlin este „Modelarea viitorului producției animale-durabil, responsabil si eficient”.

Produsele înregistrate cu Denumire de Origine Protejată în Uniunea Euro­peană sunt expuse în standul organizat de Ministerul Agriculturii din România, unde vizitatorii pot degusta produsele tradiţionale româneşti înregistrate cu Indicaţie Geografică Protejată.
Mem­brii asociaţiilor din judeţele care fac parte din filialele locale ale Federaţiei Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale oferă vizitatorilor, spre degustare, preparate din lapte, carne, peşte şi produse de panificaţie şi patiserie, dar şi ţuică şi vin alb şi roşu. Standul Maramureșului a fost unul dintre cele mai vizitate, printre persona­lități aflându-se și Emil Hurezeanu, ambasadorul  României în Republica Federală Germania.
Producătorii locali prezenți au reușit să încheie contracte cu oameni de afaceri țările participante, în timp ce pastrama de oaie, cașul, polenul, micii şi pălinca au fost la mare căutare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.