• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 15 Noiembrie , 2019

Standul județului Maramureș, atractiv pentru vizitatorii prezenți în prima zi a Târgului de Turism al României. Ediția de toamnă 2019

La Târgul de Turism al României, ediția de toamnă 2019, standul județului Maramureș și-a primit primii vizitatori într-o atmosferă care îndeamnă la joc și voie bună, întreținută de maestrul Dumitru Dobrican, artiștii Florin Gherman, Rafila Bărbos, Onișor Pop, Carmen Ștețco, Ghiță Breban și corpul de balet al Ansamblului Folcloric Na­țional „Transilvania”.

 

 

Executivul Consiliului Ju­dețean Maramureș este reprezentat la acest eveniment de vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș, care a și oferit noului ministru al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, logo-ul ju­de­țului Mara­mureș.

Cei dornici să afle ceea ce are de oferit Maramureșul în plan turistic au fost întâmpinați cu bucate tra­diționale și materiale de promovare a județului de către o parte a echipei Serviciului de Relații Publice din cadrul Consiliului Județean Mara­mureș, alături de care s-au aflat reprezentanți ai Centrelor Naționale de Informare și Promovare Turistică din Baia Sprie, Borșa, Seini, Târgu Lăpuș și Tăuții Măgherăuș. Maria Zapca, un meșter popular care face cinste tuturor maramureșenilor, s-a așezat la război de la prima oră a dimineții și le-a arătat tuturor celor curioși să afle tainele țesutului au­tentic, munca și migala care se află în spatele acestui meșteșug popular, ridicat la rang de artă.
La standul Maramureșului s-au mai aflat Octavian Bodea, viceprimarul orașului Seini și Anton Ardelean, primar al orașului Tăuții Măgherăuș, localitate declarată Destinație Eu­ropeană de Excelență în anul 2019. Freamătul specific maramure­șean a atras reprezentanți ai televiziunilor Antena 1 și TVR Internațional, care au dorit să transpună pe micile ecrane atmosfera de sărbătoare cu iz de tradiție și identitate autentic românească, nealterată de trecerea timpului.
Pe parcursul întregii zile, corpul de balet al Ansamblului Folcloric Na­țional „Transilvania” și artiștii care le-au „horit” pașii de dans au susținut momente artistice pline de dinamism, spre încântarea celor prezenți.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.