• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 28 Aprilie , 2016

SPRIJIN: Zeci de copii din Sighet vor beneficia de tichete sociale pentru grădiniţă

Zeci de copii din Sighetu Marmaţiei cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani vor beneficia de tichete sociale pentru grădiniţă. Demersurile se află în stadiul de semnare a contractului cu firma care le va tipări, iar apoi acestea vor fi livrate către Direcţia de Asistenţă Socială şi mai departe către beneficiari.

 

 

Programul denumit „Fiecare copil în grădiniţă” are ca scop reducerea abandonului şcolar, a sărăciei şi a inechităţii sociale. Fiecare copil care provine dintr-o familie cu un venit sub 284 de lei pe membru pe lună şi care frecventează zilnic grădiniţa va beneficia lunar de un tichet social cu o valoare de 50 de lei.

 

„Până în prezent, pentru luna martie, când a început acordarea tichetelor de grădiniţă, avem depuse 33 de dosare, dosare care sunt şi aprobate prin dispoziţie de primar, tichete de care vor beneficia în următoarea perioadă. Pentru luna aprilie avem 42 de dosare depuse şi aprobate”

- a declarat Georgeta Delescu, şefa Direcţiei de Asistenţă Socială Sighetu Marmaţiei.

 

Cu toate că Guvernul preconiza ca aceste tichete să ajungă la beneficiari înainte de sărbătorile pascale, demersurile pentru distribuirea lor nu sunt chiar atât de simple.

„Pentru noi este un avantaj faptul că am reuşit să încheiem un contract întrucât licitaţia s-a încheiat, a fost adjudecată o firmă care este acreditată pentru tipărirea acestor tichete. Urmează să se semneze contractul şi în următoarea perioadă ele vor fi livrate către Asistenţa Socială, iar prin Direcţia de Asistenţă Socială vor fi distribuite aceste tichete”, a mai arătat Georgeta Delescu.

 

 

Copiii care în această perioadă împlinesc vârsta de 6 ani nu vor mai beneficia de aceste tichete, situaţie în care se regăsesc şi copiii care au absentat nemotivat de la grădiniţă. Cei care au avut scutiri medicale şi le-au prezentat unităţilor de învăţământ preşcolar vor beneficia în continuare de tichetele de grădiniţă.

Pe perioada vacanţei de vară, acordarea acestor tichete sociale va fi sistată, urmând ca din luna septembrie să demareze întocmirea unor noi dosare, pentru anul şcolar 2016 – 2017. Tichetele sociale pentru grădiniţă vor putea fi folosite doar pentru achiziţionarea de produse alimentare, rechizite, produse de igienă, îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.