• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 21 August , 2015

SPORTIVI ROMANI IN CANADA: Simona Halep, finalistă la Toronto, Lucian Bute, învingător la Montreal!

Deşi a abandonat, Simona este o învingătoare!

 

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a abandonat în finala turneului de categorie Premier 5 de las Toronto, disputată cu elveţianca Belinda Bencic, la scorul de 6-7 (5), 7-6 (4), 0-3, meci în care a avut probleme medicale.

Simona a ajuns în finală după un parcurs foarte bun, demonstrând că este în formă, realizând, de multe ori, momente de spectacol sportiv! Dar, în timp ce favorita nr. 1, S. Williams şi viitoarea adversară din finală, Belinda Bencic, au jucat toate meciurile după ora 17,00 (ora Canadei) sau chiar în nocturnă, Simona a jucat toate parti-dele începând cu ora 13,00 (ora Canadei) la temperaturi, între 37-40 de grade C!

 

Până la ultimul act, Halep a avut un traseu foarte dificil: a avut ca adversare pe Jelena Jankovic, Angelique Kerber, Agnieszka Radwanska si Sara Errani. Fiecare partidă a fost dificilă, a trebuit să lupte cu adversare puternice şi să îndure canicula. Am urmărit-o la fiecare meci, a dovedit că este în formă, a abordat cu fermitate fiecare meci, nu s-a plâns de condiţiile de joc. Belinda Bencic, care a eliminat-o spectaculos pe S. Williams (care mi s-a părut uşor infatuată, tratându-şi adversarele cu superioritate, mişcându-se puţin în teren, oferind din când în când câte-o piruetă de spectacol, ca în semifinală să rupă o rachetă lovind-o de terenul de tenis), a avut o săptămână formidabilă, aducând argumente că în viitorul apropiat tenisul feminin va avea noi lideri, din generaţia tânără! Halep a intrat în finală obosită, cu probleme medicale şi cu o deranjantă acnee rebelă.

 

Pe parcursul întâlnirii, Simona a apelat de mai multe ori la intervenţia personalului medical al turneului, pentru o accidentare la piciorul stâng, dar şi pentru o stare de rău general. Chiar dacă nu a luat trofeul de la Toronto, Simona Halep este o învingătoare! Românii de aici au fost prezenţi la fiecare meci, scandându-i numele şi încurajând-o.

Steagurile tricolore au umplut zona unde suporterii romani s-au adunat pentru a se bucura de succesul sportivei care a reprezentat România!

 

Printre spectatori au fost şi sigheteni alături de alţi români din diferite zone ale ţării. Simona le-a mulţumit pentru susţinere, comentatorii televiziunilor canadiene au remarcat modul în care românii au fost prezenţi la meciurile Simonei. Felicitări Simona! Succes în marile turnee!

 
 

Lucian Bute revine cu o victorie !

 

Pugilistul Lucian Bute l-a învins prin inferioritate pe italianul Andrea Di Luisa, într-o partidă disputată la Centre Bell din Montreal. Bute l-a trimis la podea în repriza a patra pe italian. Di Luisa s-a ridicat după numărătoarea arbitrului, Bute a continuat atacul, iar antrenorul italianului a aruncat prosopul.

Lucian Bute va avea şansa ca în următorul meci să lupte din nou pentru titlul mondial la categoria semigrea. Lucian Bute, în vârstă de 35 de ani, are în palmares 31 de victorii şi două înfrângeri. Pugilistul român a avut cel mai recent meci oficial în ianuarie 2014, când a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal. Lucian Bute ar fi trebuit să boxeze, pe 6 decembrie 2014, cu argentinianul Roberto Bolonti, dar confruntarea a fost anulată după ce românul s-a accidentat la spate. Andrea Di Luisa a avut cel mai recent meci de box în decembrie 2014, când a câştigat titlul EBU-EU la categoria supermijlocie, învingându-l pe Roberto Cocco. Lucian Bute se întoarce după ce a lipsit o perioadă, dar a muncit mult. Bute a mulţumit la finalul întâlnirii tuturor celor care l-au susţinut!

 
Dorel Todea

Toronto-Canada

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.