• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 August , 2014

Spitalul Municipal va avea cheltuieli mai mici după punerea la punct a instalaţiei de încălzire

Din toamnă, Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei va avea cheltuieli mai mici. Acest lucru se datorează lucrărilor la instalaţia de încălzire, care vor fi finalizate înainte de începerea sezonului rece. În prezent, acestea se află în plină desfăşurare.

Lucrările au debutat anul trecut şi se află într-un stadiu avansat de execuţie. Conducerea spitalului a arătat că vechea reţea era puternic degradată şi astfel spitalul înregistra cheltuieli mult mai mari decât ar fi fost normal la capitolul încălzire. Pe de altă parte, unitatea spitalicească a făcut eforturi mari pentru ca pacienţii să beneficieze de condiţii cât mai bune din această privinţă.

 

„E vorba de lucrările demarate anul trecut, de natură să îmbunătăţească condiţiile hoteliere, vorbim de instalaţia de încălzire a spitalului. Aşa cum am spus şi cu altă ocazie, sunt conducte vechi, de zeci de ani, conducte care deja s-au fisurat, avem pierderi mari la nivelul distribuţiei agentului termic. Anul trecut am început cu o schimbare a reţelei de distribuţie, anul acesta continuăm, sperăm că este ultima intervenţie pe care o facem la reţeaua de distribuţie a apei, iar această ultimă intervenţie să remedieze tot sistemul de transport al agentului termic”, a declarat Alexandru Oros, managerul Spitalului Municipal Sighet.

 

Conducerea spitalului preconizează că astfel în viitorul apropiat nu va mai fi nevoie de investiţii la acest capitol.

„Sperăm să o putem finaliza în luna septembrie şi odată cu această finalizare să nu mai trebuiască, cel puţin în viitorul apropiat, să intervenim, pentru că s-au investit mulţi bani în această lucrare, sunt eforturi pe care le face Primăria împreună cu spitalul, dar pe de altă parte eforturi care trebuie făcute datorită faptului că preţul gazelor se află într-o continuă creştere, avem o încălzire destul de mare, iar acest sistem care a funcţionat defectuos şi cu multe pierderi ne-a afectat şi din punct de vedere financiar”, mai explică managerul Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei, Alexandru Oros.

 

Căldură a fost şi anii anteriori la nivelul unităţii spitaliceşti, însă acest lucru a dus la sume importante de bani care s-au cheltuit în acest sens. Schimbând această reţea se vor eficientiza consumurile, eliminând treptat toate pierderile. Astfel, în sezonul rece, Spitalul Municipal va înregistra cheltuieli mult mai mici, pierderile fiind eliminate definitiv.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.