• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 20 Mai 2022

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 17 Ianuarie , 2022

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare - 50 de ani de viață în slujba vieții

Se spune că, în medicină, ca și în dragoste, nu există „întotdeauna” și „niciodată”, deoarece totul este posibil. Iar atunci când medicina înseamnă, înainte de toate, dragoste de oameni și de viață, imposibilul devine posibil, zi de zi, an de an, de jumătate de secol.

Manager, George Alexandru Oros

În urmă cu 50 de ani, în 11 ianuarie 1972, a avut loc inaugurarea unui spital cu 1200 de paturi din municipiul Baia Mare, „o adevărată citadelă a ocrotirii sănătății”, cum a fost numit în cadrul manifestărilor de atunci, deschise de Dan Enăchescu, Ministrul Sănătății de la acea vreme și doctorul Constantin Opriș, directorul spitalului.
Încă de atunci, spitalul și-a fixat cele mai înalte standarde medicale, fiind dotat, după București, cu cea mai modernă aparatură din țară. Iar dezvoltarea și îmbunătățirea continuă a standardelor și serviciilor a devenit un deziderat constant, pentru care echipa spitalului de ieri și de azi a muncit cu devotament și dedicare. Însă, dincolo de proiecte, clădiri, aparatură, investiții și cifre, stau cei care, vreme de 50 de ani, și-au pus viața, puterea și priceperea în slujba maramu­re­șenilor.

Semicentenarul unei instituții publice înseamnă de obicei o pagină de istorie, un prilej bun de a analiza cifre și de a prezenta bilanțuri, însă semicentenarul unui spital înseamnă mai mult decât atât: este prilejul de a prețui viața și oamenii care s-au pus în slujba ei.
De aceea, semicentenarul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare este, în primul rând, aniversarea oamenilor deosebiți, de ieri și de azi, din echipa Spitalului Județean, care și-au dedicat viața salvării de vieți și au demonstrat că cel mai puternic medicament este profesionalismul, dăruirea și grija, dar și ani­­versarea tuturor mara­mu­reșenilor, care se adresează, de 50 de ani, cu încredere și speranță spitalului.
Acum, în acest moment important, doresc să le mulțumesc din suflet tuturor. Această istorie de 50 de ani a spitalului este, de fapt, o pagină de viață, scrisă cu munca, sacrificiile personale și dăruirea lor.
Se spune că, la 50 de ani, nu îmbătrânești, ci devii mai bun. Îmi doresc ca, împreună cu toți colegii mei, să ne asumăm datoria de onoare de a construi un viitor pe măsura trecutului impresionant al acestui spital, având convingerea că, dacă ne iubim profesia, iubim oamenii și ne dedicăm lor, totul este posibil.
La mulți ani tuturor angajaților Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, de ieri și de azi!
La mulți ani tuturor maramu­re­șenilor care, prin încrederea și recunoștința lor, au făcut ca, de 50 de ani, Spitalul Județean să fie „o adevărată citadelă a ocrotirii sănătății”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.