• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 05 Iunie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 7 Mai , 2020

Spitalele trebuie să deservească toți pacienții

Deputatul maramureşean, Sorin Bota crede că sistemul sanitar românesc ar trebui reformat de urgenţă pentru a putea oferi servicii medicale pentru toată populaţia din România.
„Conform Constituției, Statul are obligativitatea de a asigura servicii de sănătate corecte și prompte pentru toți pacienții, indiferent de boala de care aceștia suferă. Dacă ne concentrăm exclusiv pe pacienții cu COVID-19, înseamnă că îi condamnăm pe ceilalți pacienți cu boli grave, ce necesită tratamente urgente, la moarte.
Pacienții care nu sunt infectați cu SARS-COV2 ar trebui să poată fi tratați în continuare de bolile de care suferă, fără a-i condamna să stea acasă și să aștepte să treacă acest virus. Pentru mulți dintre aceștia poate fi prea târziu. Este absolut necesară optimizarea serviciilor medicale pentru pacienții non COVID-19. Managerii spitalelor trebuie să găsească cele mai bune soluții atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți.
Sistemul de Sănătate are nevoie de reconfigurare, de modernizare și de eficiență în tratarea tuturor bolilor de care suferă pacienții, indiferent dacă în această perioadă ne confruntăm, sau nu, cu o situație mai delicată. De gripa sezonieră, cancer, sau alte boli nu mai moare nimeni? Sau nu contează câți mor, sau câți vor muri, pentru că ținem spitalele goale și nu-i tratăm.
Constituția e universal valabilă, nu doar dacă boala se previne cu MASCĂ”, a spus deputatul maramureşean.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.