• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 23 Iunie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 10 Februarie , 2017

Sorina Pintea a renunţat la postul de senator

Mircea CRIŞAN
Ioana LUCĂCEL

De săptămâna trecută, Mara­mu­reşul are un post vacant de senator. Plenul Senatului a luat act, miercuri, de de­mi­sia social-democratei Sorina Pintea și a vacantat postul de parlamentar de­ținut de aceasta. Proiectul de hotărâre a Senatului privind vacantarea postului a fost aprobat cu 104 de voturi „pentru”.

Sorina Pintea a informat, luni, Biroul permanent al Senatului că renunță la mandatul său de parlamentar și optează pentru funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare. Sorina Pintea şi-a argumentat decizia public, printr-o postare pe pagina de socializare: „Ziua de 4 februarie 2017 reprezintă data li­mită în care trebuie să optez pentru dem­ni­tatea de parlamentar sau pentru po­ziția de manager al Spitalului Jude­țean „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Recunosc că nu a fost o decizie ușoară, iar în hotărârea mea m-am consultat, în primul rând, cu membrii familiei, că­rora doresc să le mulțumesc încă o dată că mi-au fost alături în tot acest timp.
Optez pentru funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, poziție care îmi permite să ajut mai mult Mara­mureșul și maramureșenii și îmi con­feră posibilitatea de a continua proiec­tele mari demarate la nivelul unității medicale, renunţând la calitatea de se­nator al României.
Pentru a nu exista discuții ulterioare (deși sunt convinsă că vor exista), do­resc să subliniez faptul că nu am candidat doar pentru a ridica scorul PSD, însă mi-am rezervat în tot acest timp dreptul de a opta pentru una dintre cele două demnități: cea de senator sau cea de manager al Spitalului Județean din Baia Mare.
Cine mă cunoaște, știe că nu pot să îmi fie impuse condiții și nu sunt adepta aranjamentelor politice de niciun fel și dacă ar fi avut loc o astfel de discuție, nu aș fi candidat sub nicio formă. Cred în programul pe sănătate pe care l-am propus în campania electorală şi sunt mândră că am avut partea mea de contribuţie la scrierea lui, de asemenea sunt mândră şi emoţionată când văd că primele măsuri (vezi eliminarea comi­siilor pentru aprobarea medicamentelor pentru pacienţii bolnavi de cancer) au fost luate deja.
Revin la cârma spitalului cu planuri mari, cu gânduri de mai bine și cu convingerea că, de aici, voi putea să ajut, pe mai departe, fiecare băimărean și fiecare maramureșean!”.

Mandatul de senator va fi atribuit unuia dintre cei aflați pe lista candidaților cu care PSD s-a prezentat la alegerile din 11 decembrie. Pe locul doi pe lista candidaţilor la senat se află Liviu Marian Pop, care a fost senator şi în mandatul 2012-2016, iar în prezent este secretar de stat. Teoretic, Liviu Marian Pop ar trebui să preia mandatul vacantat, dar funcţia de secretar de stat nu poate fi ocupată de un parlamentar, aşa că şi Pop trebuie să renunţe la una dintre cele două funcţii. Dacă rămâne în Guvern, postul de senator i-ar reveni lui Anton Rohian, fostul prefect al judeţului.


„Ziua de 4 februarie 2017 reprezintă data li­mită în care trebuie să optez pentru dem­ni­tatea de parlamentar sau pentru po­ziția de manager al Spitalului Jude­țean „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Recunosc că nu a fost o decizie ușoară, iar în hotărârea mea m-am consultat, în primul rând, cu membrii familiei, că­rora doresc să le mulțumesc încă o dată că
mi-au fost alături în tot acest timp.
Optez pentru funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, poziție care îmi permite să ajut mai mult Mara­mureșul și maramureșenii și îmi con­feră posibilitatea de a continua proiec­tele mari demarate la nivelul unității medicale, renunţând la calitatea de se­nator al României”.

Sorina Pintea

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.