• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 4 Decembrie , 2015

SOLIDARI CU ANDREI! Băimărenii sunt un colectiv.

Campania „SOLIDARI CU ANDREI! Băimărenii sunt un colectiv” este o campanie de strângere de fonduri iniţiată de un grup de voluntari băimăreni cu scopul de a mobiliza societatea băimăreană într-un gest de susţinere şi solidaritate faţă de familia băimăreanului Andrei Cătălin Szilagyi, rănit în incendiul din #Colectiv.

 

 

 

Mihaela Mihalea, co-iniţiator al campaniei, a explicat: „Campania de strângere de fonduri va fi lansată în mediul online sâmbătă, 5 decembrie 2015, cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntarilor, şi este focusată pe 3 direcţii.

 

1. Campanie online – sub forma unei pagini de facebook cu denumirea „SOLIDARI CU ANDREI” destinată exclusiv campaniei, unde persoanele interesate pot găsi mai multe informaţii despre campanie.

 

2. Campania de strângere de fonduri cu ajutorul urnelor. În această perioadă, echipa de voluntari identifică parteneri ai campaniei, spaţii de alimentaţie publică, în care vor fi amplasate urne pentru strângerea de fonduri. Locaţiile urnelor vor fi indicate atât pe pagina de facebook, cât şi prin intermediul partenerilor media. Banii colectaţi din urne vor fi viraţi integral în conturile deschise pe numele lui Andrei la Banca Transilvania.

 

3. Evenimente caritabile. În 8 Decembrie, Trupa de teatru „Masca” a Liceului Teoretic „Emil Racoviţă” Baia Mare va realiza un spectacol de Crăciun. O parte din banii obţinuţi din vânzarea biletelor va fi direcţionată către Andrei”.

Andrei a fost transferat în Belgia, la Spitalul Militar Reine Astrid, împreună cu alţi opt pacienţi, răniţi în Colectiv. Starea lui s-a îmbunătăţit (i s-au scos sondele, reuşeşte să mănânce şi să doarmă, se mişcă liber). Până în prezent, a suferit două operaţii funcţionale la spate şi la ceafă şi, probabil, vor urma alte două la urechi.

Pentru Andrei, fiecare pas înainte este o mică victorie. Iar ceea ce s-a întâmplat în Colectiv, a acceptat drept o decizie a soartei.

Andrei Cătălin Szilagyi are 23 de ani. El a fost student al Facultăţii de Construcţii din Cluj-Napoca, absolvent al Specializării CCIA. În Cluj-Napoca s-a implicat în acţiuni de voluntariat la Centrul de Transfuzii, dar şi în activităţile organizate de asociaţiile studenţeşti. S-a mutat în Bucureşti pentru a urma un masterat în Construcţii Civile cu Risc Seismic Ridicat la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti.

 

 

Teatru de Crăciun – profesor coordonator Tatiana Cauni

 

Trupa de teatru „Masca” a Liceului Teoretic „Emil Racoviţă” Baia Mare vă invită la spectacolul de Crăciun în 8 decembrie 2015, ora 17:00, la Teatrul de Păpuşi Baia Mare. Biletul de intrare va fi în valoare de 10 ron.

Acest spectacol a devenit o tradiţie deoarece se organizează de 14 ani, iar în fiecare an trupa de teatru „Masca” aduce zâmbetul pe buze oamenilor care nu se pot bucura de ceea ce înseamnă cu adevărat acest sezon al cadourilor şi al fericirii.

 

Anul acesta, trupa de teatru a pregătit o comedie care surprinde personajele basmelor într-o postură cotidiană în care Făt-Frumos, Ileana, Pepelea, Calul şi Zmeul Zmeilor trăiesc decent în această lume în care se doreşte o pace între „viteji” şi zmei.

În acest an, asociaţia „Comunicaţi prin noi” condusă de către ing. Dorina Miclăuş, în parteneriat cu trupa de teatru „Masca” şi Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” Baia Mare, doreste să ajute copiii din cadrul casei de tip familial de pe strada Universităţii şi pe băimăreanul implicat în dezastrul din cadrul clubului Colectiv, Andrei Cătălin Szilagyi.

 

Copiii vor primi pacheţele de Crăciun din partea membrilor trupei de teatru şi din partea elevilor Liceului Teoretic „Emil Racoviţă” Baia Mare. Acest lucru se va desfăşura după sfârşitul piesei de teatru, când copii vor urca pe scenă pentru a-şi primi pacheţelele de Crăciun.

În urma acestui spectacol se va dona o sumă de bani pentru băimăreanul Andrei Cătălin Szilagyi.

 

 

Cei care vor să facă donaţii direct în cont, o pot face folosind următoarele conturi, deschise pe numele SZILAGYI ANDREI CĂTĂLIN la Banca Transilvania:

IBAN RO50BTRL01301201Z20434XX  - cont în Lei.

IBAN RO10BTRLEURCRT00Z2043401  - cont în Euro.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.