• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 8 Decembrie , 2014

Solemnităţi dedicate Zilei Naţionale a României

Zi de sărbătoare astăzi în municipiul Sighetu Marmaţiei. Sighetenii au ieşit din casă şi au participat la manifestările organizate cu prilejul Zilei Naţionale a României. Alocuţiuni dedicate zilei de 1 Decembrie, spectacole, depuneri de coroane, dar şi nelipsita Horă a Unirii i-au reunit pe cetăţeni astăzi, la 96 de ani de la Marea Unire.

 
 

Solemnităţile au început la ora 10:00 în sala de spectacole „George Enescu” din municipiu. Pentru a conferi o ţinută distinsă acestui eveniment, solemnităţile dedicate Zilei Naţionale a României au debutat cu intonarea Imnului de Stat.

 

Edilul local Ovidiu Nemeş a rostit apoi o alocuţiune cu prilejul aniversării a 96 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri.

„Anul 2014 a fost unul special pentru istoria, identitatea şi, cred, viitorul acestui neam. A fost anul în care întreaga Europă a comemorat 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial, reamintindu-şi cât de importantă este pacea, toleranţa şi înţelegerea. În Biserica Ortodoxă, în anul 2014, s-au marcat 300 de ani de la Martiriul Brâncovenilor, amintindu-ne tuturor că fără curajul mărturisirii, fără imunitatea în apărarea adevărului, destinul unui neam nu poate fi clădit”, a declarat primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş, în discursul său.

 

Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei le-a transmis un sincer „La mulţi ani!” tuturor românilor.

„Gândurile mele sunt alături de fiecare sighetean, maramureşean şi român, oriunde s-ar afla el. Le mulţumesc pentru tot ceea ce au făcut pentru Sighet şi România, la fel ca în 1918. Ei sunt cei care au împins România înainte şi au dat suflet fiecărui proiect, fiecărei comunităţi. La mulţi ani, sigheteni! La mulţi ani, români de pretutindeni!”, a transmis edilul local Ovidiu Nemeş.

 

Gheorghe Todincă, directorul Muzeului Maramureşean din Sighet a rememorat în faţa a sute de spectatori prezenţi în sala de spectacole, momentele din istoria României care au marcat viitorul acestei ţări în anul 1918. Un moment artistic inedit a avut loc apoi pe scena sălii „George Enescu”, în interpretarea elevilor de la Liceul Pedagogic „Regele Ferdinand” din Sighet, coordonaţi de către profesorul Rodica Gheorghiu. Îmbrăcaţi în uniforme, tinerii sigheteni au pus în scenă un spectacol de zile mari, care a stârnit ropote de aplauze şi a ridicat în picioare întreaga sală.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.