• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 17 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Ianuarie , 2014

Social-democraţii şi liberalii maramureşeni, pe aceeaşi lungime de undă

Filialele de partid maramureşene, a celor care contează, au început să îşi facă campanie electorală, având în vedere alegerile europarlamentare ce vor avea loc nu peste mult timp. Social-democraţii şi liberalii maramureşeni au organizat conferinţe de presă pe teme aproape identice.

 
 
 

PSD Maramureş a venit cu Gabriel Zetea, liderul filialei, şi cu deputatul Florin Tătaru, dar şi cu primarul din Cavnic, Alexandru Dragoş, membru de vază al partidului trandafirilor. Prima parte a conferinţei de presă a fost confiscată de primar. Acesta a povestit cu lux de amănunte conflictul său cu viceprimarul Vladimir Petruţ. Şi, după zeci de minute de explicaţii nu am reuşit să înţelegem, de fapt, de ce se ceartă cei doi. Nici liderii nu au mai avut răbdare!

Tătaru a vorbit de problemele din Parlament, iar la punctul doi a amintit situaţia în care se află Remin.

Gabriel Zetea a spus că la alegerile europarlamentare se doreşte ca Maramureşul să realizeze un scor de 35% din voturi, ceea ce este destul de mult, dar realizabil, după cum a afirmat liderul social-democrat.

Zetea a amintit şi de proiectele pe infrastructură rutieră, mai ales lucrările pe drumurile judeţului. Liderul PSD Maramureş şi-a exprimat nemulţumirea pentru modul în care unele voci, mai ales politice, minimalizează volumul de lucrări realizate în anul 2013.

 

„Niciodată Maramureşul nu a avut bani pentru drumurile naţionale şi judeţene. În 2013 am reabilitat 100 de kilometri de drumuri, iar în acest an avem fondurile pentru încă un pachet de drumuri cam de aceeaşi lungime.

Ce este îmbucurător e faptul că Drumul Rapid Baia Mare-Vaja a reintrat în atenţia celor de la Bucureşti. Acest drum va fi încadrat la categoria drumuri judeţene pentru a putea primi fonduri. Nu mă interesează cu se va numi, important este să îl facem”, a spus Zetea.

Liderul PSD a mai amintit autostrada Transilvania, dar şi drumul de centură al Băii Mari.

 

La câteva minute după terminarea conferinţei de presă a PSD, a început cea a liberalilor maramureşeni. Noroc că sediile celor două partide se învecinează în buricul târgului.

Preşedintele PNL Maramureş, Ovidiu Nemeş, însoţit de parlamentarii liberali maramureşeni a punctat problemele ce urmau să fie prezentate presei băimărene. În mare parte a fost precum agenda pesediştilor.

Dar a existat şi o deosebire între cele două partide. Dacă pesediştii au spus că au ca ţintă obţinerea procentului de 35% din numărul de voturi, liberalii au anunţat că un procent de 25% ar fi un scor care ar mulţumi conducerea partidului.

Nemeş a spus că parlamentarii liberali din partea de N-V a României, dar şi liderii de administraţie locală vor face lobby pentru autostrada Transilvania.

 

„Viitoarea întâlnire a liderilor liberali din regiunea de N-V va avea loc în Baia Mare, peste trei săptămâni, şi am solicitat şi vom solicita sprijin pentru proiectele importante ale Maramureşului. Un alt proiect important pentru care parlamentarii liberali din această zonă, dar şi preşedinţii de CJ vor face lobby, este Drumul Rapid Baia Mare-Vaja”, a spus Nemeş.

 

Şi liberalii afirmă că proiectele de infrastructură rutieră sunt cele mai importante, dar au în vedere şi Barajul Runcu sau Aeroportul Baia Mare.

În rest, în Maramureş a revenit iarna!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.