• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 23 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 11 Septembrie , 2015

„Social-democraţii maramureşeni solicită convocarea Congresului PSD, pentru desemnarea unei conduceri legitime”

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, a declarat că, încă din 20 iulie 2015, filiala judeţeană a social-democraţilor a adoptat o rezoluţie internă, prin care solicita conducerii centrale organizarea cât mai rapidă a unui Congres al partidului. Cu acest mandat a plecat la Bucureşti, la alegerea preşedintelui interimar al PSD, după demisia lui Victor Ponta din fruntea formaţiunii, atunci când social-democraţii din teritoriu au avut de ales între interimatul Rovanei Plumb şi cel al lui Liviu Dragnea.

Şi atunci, la fel ca şi acum, preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, a vorbit despre unitate şi stabilitate în partid, însă şi despre necesitatea confirmării unei conduceri care să fie desemnată de un Congres al partidului, o conducere legitimă, care să aibă susţinerea organizaţiilor din teritoriu.

 

„PSD este cel mai mare partid din România şi dă, astăzi, românilor, un Guvern cu rezultate. Vorbim aici despre un Guvern care a reuşit, în ultimii trei ani de zile, să repare nedreptăţile sociale din perioada guvernării de dreapta şi care a izbutit, în egală măsură, să ofere o creştere economică sănătoasă pentru ridicarea nivelului de trai al cetăţenilor. Pentru a putea menţine coerenţa decizională la nivel guvernamental şi parlamentar, coaliţia la guvernare, respectiv PSD – UNPR – ALDE trebuie să păstreze o relaţie bună şi să ia decizii ferme, astfel încât să avem un final de an 2015 încununat de succes. Coaliţia trebuie să adopte o serie de legi importante, respectiv cea a salarizării unitare, modificarea codului electoral şi adoptarea votului prin corespondenţă pentru românii din Diaspora, dar şi Legea bugetului pentru anul 2016”, a declarat liderul PSD Maramureş, Gabriel Zetea.

 

Preşedintele filialei judeţene a PSD consideră că aceste obiective pot fi atinse doar în situaţia în care PSD rămâne un partid aşezat, cu o structură de conducere şi de decizie coerentă. PSD Maramureş susţine că este absolut necesară organizarea, în cel mai scurt timp posibil, a unui Congres al partidului la nivel central, un Congres care să reaşeze primul nivel de decizie în PSD, conform susţinerii organizaţiilor judeţene. PSD are o structură şi o istorie care se bazează pe forţa dată de filialele din teritoriu, în primul rând, şi este necesar ca acest raport de forţe să fie reliefat în cadrul noii conduceri a PSD.

 
 
Gabriel Zetea: „Câştigarea alegerilor locale reprezintă obiectivul pe termen mediu al PSD”
 

„Am privit poziţiile luate în aceste zile de colegii social-democraţi din teritoriu, respectiv preşedinţii de organizaţii judeţene ai PSD şi reiterez faptul că PSD Maramureş a adoptat, încă din luna iulie, o rezoluţie internă, prin care a cerut organizarea cât mai rapidă a unui Congres.

Câştigarea alegerilor locale în 2016 reprezintă principalul obiectiv pe termen mediu din punct de vedere politic al PSD. Acest lucru presupune o pregătire temeinică a organizaţiilor locale, în vederea identificării celor mai buni candidaţi care să reprezinte propunerile electorale ale PSD pentru vara anului viitor în consiliile locale, judeţene şi la primării.

Munca organizatorică trebuie să înceapă de acum, iar organizarea rapidă a unui Congres va permite demararea cât mai curând a acestor acţiuni”, a arătat preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea.

 

Liviu Dragnea are în continuare susţinerea reprezentanţilor PSD din Maramureş

 

Liderul PSD Maramureş a arătat că Liviu Dragnea, preşedintele interimar al partidului, se bucură, în continuare, de întreaga susţinere a reprezentanţilor din teritoriu. „Am avut, cu o lună în urmă, o vizită în mijlocul organizaţiilor locale a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

Această vizită a confirmat, încă o dată, sprijinul extraordinar de care se bucură Liviu Dragnea, în special în rândul aleşilor locali. Administraţiile publice locale au avut, în ultimii ani, un coleg în persoana lui Liviu Dragnea şi vorbim aici de un lider care a găsit mereu o soluţie la orice problemă ce i-a fost adusă la cunoştinţă. Am primit, în această perioadă, nenumărate mesaje din partea membrilor de partid, care mi-au transmis personal că ei îşi doresc pe mai departe o astfel de conducere, un for decizional care ţine uşa de la Bucureşti mereu deschisă pentru reprezentanţii din teritoriu”, a precizat preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.