• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 August , 2014

Social-democraţii maramureşeni îl vor pe Ponta la Cotroceni

Recent, în cadrul şedinţei Consiliului Naţional (CN) lărgit al PSD care s-a desfăşurat la Craiova, premierul României şi preşedinte al Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a cerut sprijinul formaţiunii pe care o conduce pentru susţinerea la prezidenţialele din noiembrie 2014. Candidatura efectivă va fi validată în cadrul Congresului PSD, stabilit pentru începutul lunii septembrie. Victor Ponta are deja sprijinul oficializat al PC şi UNPR.

 
 
 

La întrunire au participat aproximativ 6.000 de delegaţi, Maramureşul având 60 de reprezentanţi. Pe lângă cei 18 membri aleşi de drept în Consiliul Naţional, au participat şi alţi invitaţi din rândul parlamentarilor, primarilor, viceprimarilor, consilierilor locali şi judeţeni.

Astfel, alături de preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, s-au aflat şi secretarul executiv al formaţiunii şi secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoş Titea, senatorii Sorin Bota şi Liviu Marian Pop, deputaţii Florin Tătaru, Călin Matei, Gheorghe Şimon, preşedintele Organizaţiei de Femei Social-Democrate (OFSD) Maramureş, Ana Moldovan, preşedintele Organizaţiei de Femei a Municipiului Baia Mare şi viceprimar de Baia Mare, Gabriela Hofer, preşedintele TSD Maramureş, Cosmin Butuza, purtătorul de cuvânt al PSD Maramureş şi consilier judeţean Cosmin Drulea etc.

 
 

Maramureşenii social-democraţi au fost încântaţi de discursul premierului şi mulţumiţi de anunţarea candidaturii la prezidenţiale.

„De la noi au participat 60 de delegaţi. Acolo, în primul rând, am aşteptat cu toţii confirmarea candidaturii premierului Victor Ponta pentru prezidenţiale. Lucru care s-a întâmplat, lucru pentru care suntem fericiţi. Trebuie spus că evenimentele din sudul ţării au întârziat începerea CN lărgit, Victor Ponta a fost în dimineaţa acelei zile în zonele sinistrate alături de Liviu Dragnea şi ceilalţi miniştri. Programul a fost decalat cu mai bine de o oră. Premierul şi vicepremierul au spus că oamenii sunt pe primul loc şi apoi şedinţele de partid! A şi stat foarte puţin, doar pe parcursul discursului, după care a plecat înapoi în zonele sinistrate.

Revenind la discurs, acesta a fost unul convingător. Foarte bun, din care reiese, în primul rând, că doreşte să fie un altfel de preşedinte, doreşte să fie un preşedinte care să aducă toate instituţiile democratice ale statului la aceeaşi masă, să medieze eventualele conflicte care apar între acestea. Doreşte să fie un preşedinte care este interesat de rolul României în Europa, în primul rând, şi apoi în restul lumii. Au fost multe lucruri pe care ni le-a transmis legate de economie, faptul că activitatea pe care a avut-o în fruntea guvernului este extrem de mulţumitoare, vedem că avem creştere economică consolidată în România, vedem măsuri care duc la o acumulare a averii la nivel naţional care să poată fi apoi distribuită către zonele defavorizate. Toate acestea le vom discuta în campania electorală, dar este important, după cum a spus vicepremierul Liviu Dragnea, ca fiecare social-democrat să se transforme într-o porta-voce a candidatului PSD la prezidenţiale pentru ca mesajul premierului să fie transmis cât mai clar românilor”, a spus Gabriel Zetea, liderul social-democraţilor maramureşeni.

 
 

„Din discursul premierului Victor Ponta reiese că doreşte să fie un altfel de preşedinte, doreşte să fie un preşedinte care să aducă toate instituţiile democratice ale statului la aceeaşi masă, să medieze eventualele conflicte care apar între acestea. Doreşte să fie un preşedinte care este interesat de rolul României în Europa, în primul rând, şi apoi în restul lumii”.

Gabriel Zetea

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.