• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 20 Ianuarie , 2017

Simpozionul „MEDICINA DE URGENŢĂ AZI”, ediţia a II-a

Simpozionul „MEDICINA DE URGENŢĂ AZI” se va desfăşura în perioada 26-28 ianuarie 2017, în Baia Mare. Este organizat de către Asociaţia Prietenii Spitalului „Dr. Constantin Opriş”, în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Maramureş, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Gh. Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş.

 

 

Evenimentul va debuta în cursul zilei de joi, cu un remarcabil exerciţiu de salvare, la baza pârtiei de schi din staţiunea Şuior. După acest moment, participanţii vor beneficia de o seară cu specific maramureşean.

Pentru cea de-a doua zi a simpozionului, s-a pregătit o listă întreagă de­ expuneri a unor teme de interes, în zona medicinii de urgenţă, prezentate de cele mai de seamă personalităţi în domeniu. Ziua se va încheia cu o cină festivă.
Evenimentul se adresează personalului medical, paramedical şi salvatorilor, în general, dar este primită în rândul participanţilor, orice persoană însetată de cunoaştere în domeniul medicinei şi situaţiilor de urgenţă.
Simpozionul „MEDICINA DE UR­GENŢĂ AZI” se doreşte să devină o tra­diţie pentru judeţul Maramureş. Se află la cea de-a II-a ediţie şi reuneşte, la Baia Mare, reprezentanţi din lumea medicală şi din structurile reprezentative ale situaţiilor de urgenţă din întreaga ţară.

Prima ediţie a avut loc în anul 2015, co­roborată cu manifestările prilejuite de împlinirea a 5 ani de SMURD. S-a des­făşurat pe durata a 3 zile, a beneficiat de un program variat cu teme specifice medicinei de urgenţă şi s-a bucurat de prezenţa unor personalităţi din domeniul sănătăţii şi situaţiilor de urgenţă.
Lucrările primului simpozion au fost deschise, în prezenţa, la acea dată, a ministrului secretar de stat prof. dr. Dorel Săndesc, şeful Secţiei anestezie şi terapie intensivă a Spitalului Judeţ­ean di­n Timişoara, a vicepreşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănă­tate, Alin Costache Sergiu şi a şefului Centrului Operaţional Naţional IGSU, lt. col. Cristian Radu.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.