• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 26 Februarie , 2016

Sigheteanca Patricia David, viitoarea Monica Iagăr

Municipiul Sighetu Marmaţiei se poate mândri cu performanţe sportive şi la atletism. Patricia David, o elevă a Liceului Pedagogic „Regele Ferdinand”, s-a întors de curând de la Bucureşti ca vicecampioană naţională la pentatlon juniori III. Tânăra care a cucerit medalia de argint spune că vrea să calce pe urmele sighetencei Monica Iagăr şi să reprezinte municipiul de pe Tisa chiar şi la Jocurile Olimpice. Patricia are 14 ani şi face atletism de un an şi jumătate. A început cu un alt sport, însă mai apoi a fost îndrumată spre atletism, de care s-a îndrăgostit.

 

 

„Fac atletism de aproximativ un an şi jumătate. Iniţial am fost la tenis, dar

m-a văzut domnul profesor şi mi-a zis că sunt pentru atletism şi atunci am zis „De ce nu?”. Am vrut să încerc şi nu-mi pare nici astăzi rău că fac atletism. Îmi doresc un mare viitor în asta şi sunt convinsă că se poate. O să muncesc foarte mult ca să ajung acolo unde îmi doresc”, povesteşte Patricia.

 

Despre medalia de argint obţinută la Campionatul naţional sala probe combinate, Patricia spune că nu este tocmai mulţumită. Şi-ar fi dorit să păşească pe cea mai înaltă treaptă a podiumului şi spune că în viitor va avea grijă ca medalia de aur să îi revină.

„Nu sunt foarte mulţumită, dar pot să zic că după un an şi jumătate este un rezultat foarte bun pentru mine. Sunt convinsă că o să pot să reuşesc, trebuie doar să fiu mai atentă şi mai concentrată”, susţine tânăra.

 

Pe de altă parte, antrenorul său, profesorul Csillik Zoltan, este foarte mândru de rezultatul Patriciei la această competiţie şi îşi ia angajamentul să muncească împreună atât cât va fi nevoie pentru a ajunge pe primul loc la campionatul următor.

 

„Patricia a ocupat locul II, vicecampioană naţională, obţinând medalia de argint la o probă de pentatlon sportiv, 60 garduri, lungime, înălţime, greutate, 800 de metri într-o singură zi de dimineaţa până seara. A fost un concurs foarte greu, Patricia este cu un an mai mică decât restul participanţilor deoarece încă nu are 14 ani, concurând cu cei de 15 ani. A dat dovadă de o ambiţie şi de un efort extraordinar de mare şi noi sperăm şi facem tot posibilul ca la anul „să-i mâncăm” pe bucureşteni”, a declarat antrenorul Patriciei, Csillik Zoltan.

 

Şi are dreptate profesorul său când spune că este foarte ambiţioasă. Patricia îşi doreşte să ajungă la Jocurile Olimpice şi să pună mâna pe marele premiu, medalia de aur.

„Familia mea a fost foarte mulţumită de rezultat, părinţii chiar mi-au spus că sunt fericiţi că am luat locul II, pentru că aşa o să-mi doresc şi mai mult să câştig locul I. Îmi doresc foarte mult să continui cu atletismul şi visul meu este să particip la Jocurile Olimpice şi să obţin medalia olimpică”, explică Patricia David.

 

Condiţiile de antrenament pentru acest segment sportiv nu sunt tocmai favorabile pentru Patricia. Aceasta trebuie să muncească mai mult decât ceilalţi concurenţi din ţară deoarece sala în care se antrenează ea nu este dotată pentru acest sport. În prezent, Patricia îşi desfăşoară antrenamentele în sala de sport a Colegiului Naţional „Dragoş-Vodă”.

 

„După cum vedeţi aici, greutate nu prea avem, 800 nu avem, lungime improvizat, înălţime improvizat, gardul numai jumătate. Nu avem loc unde să desfăşurăm antrenamentele pentru sală. Afară vom face pe stadion pentru că o să avem concurs afară tot aşa de pentatlon, iar acuma ne pregătim pentru finala pe ţară la probe individual, la triplu salt, tot junioare III şi sperăm la încă o medalie”, explică Csillik Zoltan.

 

Cu toate acestea, antrenorul Csillik Zoltan spune că vede în Patricia o a doua Monica Iagăr.

„De un an jumate muncim serios, anul trecut s-a clasat printre primii 6 pe ţară şi am schimbat proba, am croit pentru fizicul ei, pentru că de înălţime nu-i ca şi Monica Iagăr, dar fizicul ei se va mai dezvolta şi atunci la probe combinate va fi extraordinară. Avantajul ei la acest concurs a fost ambiţia. Ambiţia de muncă şi dorinţa de a demonstra că poate, o dată pentru ea, pe urmă pentru noi şi speranţa de viitor o să fie şi mai bună”, a mai arătat Csillik Zoltan, antrenorul Patriciei.

 

Patricia este legitimată la Clubul Sportiv Şcolar Sighetu Marmaţiei şi a participat şi în 2015 la Campionatul Naţional de Atletism.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.