• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 27 Ianuarie , 2015

SIGHET: Veşti bune atât pentru comercianţi, cât şi pentru clienţii pieţei alimentare

Comercianţii, dar şi cumpărătorii sigheteni se vor bucura din acest an de noi locuri de parcare, create în spatele pieţei alimentare. Pentru a se evita aglomeraţia de pe strada Mihai Viteazul, se intenţionează amenajarea a două secţiuni de locuri de parcare: o porţiune strict pentru comercianţii care vând în piaţă şi una doar pentru cumpărători.

 
 

„Dinspre strada Mihai Viteazul, în porţiunea aceea de loc unde este monumentul acelor eroi împuşcaţi, şi în partea cealaltă, unde este parcul din spatele chioşcurilor, se vor face două parcări. Parcările din zona monumentului vor fi strict pentru cei care au mese sau chioşcuri în piaţă şi îşi vor ţine maşinile acolo. Astfel, nu va mai fi la fel de mare aglomeraţie pe strada Mihai Viteazul. Parcările din zona parcului vor fi pentru cumpărătorii sigheteni, care vin, parchează, cumpără cele necesare şi pleacă”, a explicat administratorul pieţei, Virgil Codrea.

 

Noile locuri de parcare vor avea beneficii duble. În primul rând, comercianţii se vor bucura de spaţii de parcare cu accesibilitate maximă pentru introducerea produselor în piaţă, iar administraţia pieţei, care se autofinanţează, se va bucura de banii proveniţi din taxele de parcare achitate. Tot în acest an vor continua şi remedierile la clădirile din incinta pieţei. Dacă până acum s-au renovat complet 4 clădiri, va urma şi reabilitarea imobilului care adăposteşte alimentara veche.

„Vrem să continuăm cu reabilitările clădirilor. A mai rămas una, cea care adăposteşte alimentara veche, care ne aparţine tot nouă şi vrem să o terminăm şi pe aceea”, a punctat administratorul.

 

Pe lângă toate aceste schimbări care vor fi făcute, administraţia pieţei are în vedere şi crearea anumitor module în piaţă pentru o mai bună organizare a comerţului şi amplasarea unor mese noi pentru comercianţi, precum şi reabilitarea grupului sanitar.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.