• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 08 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 7 August , 2015

SIGHET: Unul dintre blocurile sociale din zona Fucs este la un pas de a fi dat în folosinţă

Unul dintre blocurile sociale din zona Fucs este la un pas de a fi dat în folosinţă. Instalaţiile interioare de gaz, apă şi canalizare sunt complet terminate, probele au fost efectuate, astfel că pot fi puse în funcţiune. În prezent, se fac ultimele retuşuri şi se aşteaptă avizul din partea CNADNR pentru introducerea serviciilor de utilităţi.

 

La ultima şedinţă de Consiliu local, din data de 28 iulie, a fost alocată o nouă tranşă de finanţare de la bugetul de stat în sumă de 3,5 milioane dei lei pentru cele două blocuri de locuinţe sociale. Suma cea mai mare a fost alocată pentru blocul C12, care este la un nivel mai scăzut de realizare. Acesta se află într-un stadiu de construire până la un nivel de P+2. C1 în schimb este la un pas de a fi dat în folosinţă.

 

„Ultima tranşă care s-a primit a fost redirecţionată către partea de instalaţii interioare care a mai rămas de executat şi lucrările la partea de exterior: finisaje exterioare, trotuarul de protecţie şi amenajare canalizări şi cămine în incinta blocului”, a declarat Vasile Bologa, dirigintele de şantier.

 

În prezent se efectuează ultimele finisaje la exterior, respectiv placatul cu polistiren, vopsirea clădirii, trotuarul de protecţie şi partea de canalizare care aparţine de proiectul blocului. Primăria se ocupă, de asemenea, de racorduri la canalizare, apă şi gaz. În ceea ce priveşte amenajarea spaţiului care împrejmuieşte blocul, proiectul va debuta abia după finalizarea celor două construcţii.

„Este un proiect făcut pentru amenajare, dar abia când vor fi ambele blocuri definitivate. Momentan, se introduc reţelele de canalizare, apă şi gaz. Primăria a promis că, până la sfârşitul anului, utilităţile vor fi executate, astfel că blocul va putea fi dat în folosinţă cu toate condiţiile necesare”, a mai arătat dirigintele de şantier.

 

Blocul cuprinde 48 de apartamente de diferite dimensiuni, cu o cameră, două sau trei.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.