• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 18 Martie , 2015

SIGHET: Staţiile de autobuz vor fi modernizate

Staţiile de autobuz din municipiul Sighetu Marmaţiei vor fi supuse unor lucrări de modernizare. În momentul de faţă, în oraş nu sunt staţii noi, iar în cele existente mobilierul este într-o stare proastă. Pentru modernizări au avut loc discuţii cu reprezentanţii Primăriei şi ai Consiliului Local, urmărindu-se totodată şi stabilirea unui model al staţiilor de autobuz pentru municipiu.

„Nu avem prea multe staţii amenajate, pentru că se doreşte un alt design al lor şi trebuie să se gândească sigheteanul că la ora actuală fiecare zonă presupune un anumit design de staţie. În luna ianuarie am trimis o adresă Consiliului Local şi Primăriei Sighet prin care sugeram o discuţie în Consiliul Local împreună cu Biroul de Urbanism al municipiului şi comisia de circulaţie de la Consiliul Local, să stabilim împreună un model de staţie de autobuz în funcţie de zona care se pretează arhitectonic, inclusiv o denumire, un botez al staţiei”, a declarat Grigore Şteţ, administratorul societăţii de transport în comun Mara Nord.

 

Recent, a început o acţiune de alegere a modelului de staţie, iar până în toamna acestui an vor fi refăcute aproape toate staţiile de pe raza municipiului.

„În total ne-am dori să fie în jur de 25 de staţii, iar eu, când spun staţie de autobuz, spun tot confortul, adică să placă ochiului, iar de acest lucru se ocupă arhitectul-şef, împreună cu comisia, călătorul nostru să stea sub copertină la adăpost de vânt, ploaie şi zăpadă şi să stea pe cât mai multe scaune”, a mai spus Grigore Şteţ.

 

Pe lângă staţiile amenajate, în momentul de faţă autobuzele societăţii de transport în comun se mai opresc în alte aproximativ 100 de staţii care sunt semnalizate doar cu o plăcuţă amplasată pe un stâlp spre a scoate în evidenţă locul de oprire pentru a prelua pasagerii.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.