• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 11 Septembrie , 2015

SIGHET: Sprijin de aproape un milion de lei în acest an pentru Muzeul Maramureşean

Peste 20.000 de turişti trec în fiecare an pragul Muzeului Maramureşean din aer liber din Sighet, oameni care rămân plăcut surprinşi de tradiţiile din Maramureşul Istoric. Pentru a avea parte de câţi mai mulţi turişti, Muzeul Maramureşean din Sighetu Marmaţiei foloseşte şi materiale de promovare a acestor obiective.

 

Din ianuarie până acum, Muzeul Maramureşean a primit de la Primăria Sighet 992.000 de lei, iar o parte din bani au fost folosiţi pentru promovarea obiectivelor turistice ale muzeului.

„Promovăm activitatea instituţiei noastre prin reviste de specialitate, aici aş aminti în primul rând „Acta Museum Maramorosiensis”, care a ajuns la numărul al X-lea. Este o revistă de informare, conţine şi o latură ştiinţifică accentuată, dar în acelaşi timp şi de cunoaştere a realităţilor istorice, etnografice ale Ţării Maramureşului, realităţile naturale. Avem şi multe pliante, câteva ghiduri turistice pentru casele memoriale. Avem un catalog al Casei Ioan Mihalyi de Apşa, un catalog al Casei Deac din comuna Bogdan – Vodă şi sunt în pregătire cataloagele pentru Casa Stan Ioan Pătraş din Săpânţa şi Casa Ilie Lazăr”, a declarat Gheorghe Todinca, directorul Muzeului Maramureşean.

 

Primăria şi Consiliul Local Sighet sunt principalele surse financiare de care beneficiază Muzeul Maramureşean.

„Vreau să spun pe această cale că relaţiile dintre noi şi Consiliul Local şi Primărie şi domnul primar sunt excelente. Nu au fost niciodată aşa de bune relaţiile, cu atât de mare înţelegere între necesităţile instituţiei noastre şi în acelaşi timp necesităţile oraşului”, a adăugat Gheorghe Todinca.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.