• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 9 Februarie , 2015

SIGHET: Spre normalitate

Situaţia câinilor comunitari din municipiul Sighetu Marmaţiei se normalizează. Dacă între anii 2008-2012 aceştia reprezentau un pericol pentru siguranţa cetăţenilor, astăzi problema s-a rezolvat, ba chiar s-ar putea spune că patrupedele au şansa la o viaţă nouă.

 
 

Cinci patrupede au fost adoptate doar în ultima săptămână, pe baza noii legi privind gestionarea câinilor fără stăpân, de la adăpostul din Sighetu Marmaţiei aflat în gestiunea societăţii Urbana. Trei dintre câini au ajuns la stăpâni din Bucureşti, Sibiu şi unul chiar la un sighetean, pe nume Virgil Luţă. Alţi doi au fost solicitaţi în urma parteneriatului şi colaborării cu o organizaţie nonguvernamentală germană şi cu Asociaţia Prietenii animalelor din Sighet. În urma pregătirii tuturor documentelor de adopţie, pe baza acestora, unul dintre câini a fost deja repartizat de la adăpost. Al doilea urmează să fie ridicat după finalizarea dosarului de adopţie.

 

„Şi situaţia câinilor comunitari din Sighetu Marmaţiei a reprezentat una din priorităţile mele la începutul mandatului. E o problemă ce suscită mult interes din partea mea şi ca iubitor de animale. Am avut deseori întâlniri pe această temă cu prietenii animalelor. Noua lege ne-a oferit şi cadrul legal pentru a putea gestiona eficient şi uman această situaţie, iar acum mă bucur că am intrat într-o normalitate. Problema e în continuare în atenţia noastră şi îndemn toţi iubitorii de animale să adopte, dacă pot, aceste suflete, pentru a le oferi şansa unei vieţi normale.” a arătat primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş.

Sabine Cero, coordonatoarea ONG-ului german, va fi prezentă în Sighetu Marmaţiei, între 26 şi 29 ianuarie, pentru a se întâlni cu autorităţile locale, dar şi pentru a oferi consultanţă în gestionarea modernă a situaţiei câinilor comunitari.

 

Administraţia publică declară că va susţine toate iniţiativele umane şi bune pentru viaţa patrupedelor comunitare în acord cu legea şi dorinţele cetăţenilor din Sighet.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.