• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 5 Mai , 2015

SIGHET: Se lucrează pe mai multe străzi, atât la extinderea reţelei de apă şi canal, cât şi în cadrul unor investiţii demarate de municipalitate

Consilierii locali ai municipiului Sighetu Marmaţiei au aprobat, în şedinţa ordinară de ieri, punerea la dispoziţia proiectului „Extindere şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Maramureş” a unor terenuri suplimentare, ca urmare a redistribuirii sumelor rezultate în urma retragerii oraşului Borşa. Proiectul se află în prezent într-un stadiu foarte avansat.

 
 

O parte dintre străzile cuprinse în proiect au fost finalizate de-a lungul anului precedent, iar din această primăvară lucrările s-au extins şi pe alte străzi din municipiu. Urmează să fie readuse la starea iniţială străzile Zimbrului, Ion Luca Caragiale, Florilor, dar şi Pandurilor. Aici lucrările la reţeaua de apă şi canal s-au finalizat de curând şi astfel urmează turnarea unui covor asfaltic pe şanţurile formate în urma intervenţiilor.

 

Se lucrează, de asemenea, pe alte 9 străzi din municipiu, respectiv Unirii, Popa Lupu, Nicolae Bălcescu, Rodnei, Tisei, Vasile Alecsandri, Victor Pop, 1 Mai şi Gării. Aici, utilajele firmei TCM Nord acţionează zi de zi, pentru ca până la finele anului aceste străzi să fie readuse la starea de dinainte, iar locuitorii acestor zone să beneficieze de condiţii optime de apă şi canal, dar şi de trafic. Aşa cum s-a discutat şi anterior, după finalizarea acestor tronsoane urmează să se intervină în zona centrală a municipiului. De curând s-au predat amplasamentele pe zona centrală a oraşului, începând cu strada Mihalyi de Apşa.

Reprezentanţii Biroului Tehnic din cadrul Primăriei au declarat că aceste lucrări vor demara începând de luna viitoare. Concomitent cu lucrările din cadrul proiectului de extindere a reţelei de apă şi canal, în municipiu se mai lucrează şi pe străzile Lucian Blaga şi Szilagyi Istvan, în cadrul unor investiţii demarate de către municipalitate din finanţare proprie de la bugetul local. Aceste lucrări se vor finaliza în vara acestui an.

 

Tot la capitolul infrastructură, în cursul zilei de ieri au demarat lucrări de modernizare şi pe străzile Iapa şi Valea Hotarului.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.