• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 06 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 12 Octombrie , 2015

SIGHET: Şase blocuri vor fi reabilitate termic dacă municipalitatea va obţine finanţare

Şase blocuri din municipiul Sighetu Marmaţiei vor fi reabilitate termic dacă municipalitatea va obţine finanţare în acest sens. Acest lucru este posibil printr-un proiect depus de către primarul Ovidiu Nemeş, proiect pentru care în momentul de faţă se aşteaptă finanţare.

 

 

Este vorba despre blocuri din cartierele Independenţei şi Cuza Vodă, blocuri care sunt incluse într-o asociaţie de proprietari. Proiectul este unul mai vechi, care a fost reînnoit de curând, şi se aşteaptă finanţare de la Uniunea Europeană pentru a putea demara lucrările.

„Avem un lot de şase blocuri pe o asociaţie de proprietari în cartierul Independenţei şi Cuza Vodă, iar noi, Primăria, facem toate demersurile pentru a obţine finanţare şi pentru a putea reabilita acele blocuri cu un cost minim din partea proprietarilor, respectiv 20-30%. Acolo unde avem asociaţii de proprietari, aproape că nu există probleme. Acolo unde nu există asociaţii de proprietari, de fiecare dată sunt probleme. Unele sunt chiar cele de la plata luminii pe casa scării”, a spus primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş.

Edilul local afirmă că în acest fel ar putea fi accesate mult mai multe fonduri, dar asta doar dacă sighetenii ar decide să-şi înfiinţeze asociaţii de proprietari.

„Ne creează nouă nişte posibilităţi, administraţiei locale. Posibilitatea de a le include acele blocuri într-un program, la fel cum le-am inclus pe cele şase din Independenţei şi Cuza Vodă, pentru reabilitare termică, şi tocmai pentru a demonstra sighetenilor că se poate şi altfel şi că singura soluţie în accesarea acestor fonduri este crearea acestor asociaţii. Asta pentru că finanţatorul, respectiv Uniunea Europeană, nu discută cu fiecare proprietar în parte. Altfel, noi nu primim bani”, a mai subliniat edilul local.

Pentru înfiinţarea unei asociaţii de proprietari, în prima fază este necesară adunarea de semnături a persoanelor care vor să constituie asociaţia, presupunând 50% din proprietarii aflaţi în acea porţiune în care se vrea constituirea asociaţiei, fie bloc sau scară de bloc. Imediat după adunarea semnăturilor se convoacă o adunare generală, iar mai apoi se aprobă constituirea asociaţiei printr-o hotărâre a adunării generale, în cele din urmă fiind necesare câteva anexe cu datele proprietarilor. La ora actuală, în Sighetu Marmaţiei există doar 10 astfel de asociaţii.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.