• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 28 Aprilie , 2015

SIGHET: Săptămâna viitoare încep lucrările de modernizare pe străzile Iapa şi Valea Hotarului

Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei împreună cu reprezentanţi ai societăţii de transport în comun Mara Nord, ai Serviciului Public de Gospodărire Urbana, dar şi ai biroului tehnic din cadrul Primăriei, au avut aseară o întâlnire cu sighetenii de pe străzile Iapa şi Valea Hotarului. Autorităţile locale i-au informat pe oameni despre lucrările de modernizare a celor două străzi care vor fi executate începând de săptămâna viitoare. La întâlnire au fost prezenţi şi reprezentanţi ai firmei care va face lucrările.

 
 

Au răspuns invitaţiei zeci de sigheteni care locuiesc pe aceste străzi. În cartierul Iapa, autorităţile locale, precum şi cei care se vor ocupa de lucrări, le-au explicat cetăţenilor ce se va întâmpla pe perioada lucrărilor, cum se va proceda pentru a facilita accesul acestora către locuinţe, dar şi ce alternative ar fi pentru ca disconfortul să fie cât mai mic. Astfel, directorul societăţii de transport în comun Mara Nord a prezentat un program prin care două microbuze vor fi puse la dispoziţie de către societate pentru a prelua călătorii de la capătul celălalt al străzii şi până la intrarea pe stradă, acolo unde vor fi preluaţi de către autobuzele Mara Nord.

 

„Va exista un microbuz permanent care va aduce pasagerii până jos la autobuz, conform orarului pe care îl ştiţi foarte bine, iar în completare cu propunerile dumneavoastră ne vom da seama de greutăţi sau de ce se întâmplă în momentul în care încep lucrările şi apar unele întârzieri. Eu vă rog să veniţi la noi la Mara Nord cu orice propunere care consideraţi că este în avantajul dumneavoastră ca să putem analiza rapid şi să trimitem să vedem dacă avem variante”, a spus directorul societăţii de transport în comun Mara Nord, Grigore Şteţ.

 

Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei a susţinut că după ce locuitorii zonei vor avea o stradă la standarde europene şi o reţea de apă şi canal cu branşamente individuale, acolo vor fi dezvoltate şi alte proiecte. Unul dintre ele ar putea fi amenajarea unui spaţiu de agrement, unde cetăţenii să-şi poată petrece timpul liber şi unde să îşi ducă prichindeii la joacă. Pentru acest lucru însă ar fi nevoie de un teren, preferabil cel din apropierea şcolii, care este în centrul cartierului. Edilul a spus că pe viitor va face demersuri pentru ca biserica greco-catolică, în proprietatea căreia se află în prezent, să fie de acord cu un schimb de teren pe care administraţia publică îl deţine. Deocamdată terenul respectiv este ocupat cu diferite materiale, pe care edilul local le-a sugerat cetăţenilor să le mute, deoarece este nevoie de un spaţiu unde să fie depozitate materialele ce se vor folosi la lucrările care vor demara săptămâna viitoare.

 

„Aş face un parc aici, pe care să îl aveţi şi pentru copiii care sunt în cartierul acesta. Eu cu mare drag aş face un schimb de teren pe care să îl amenajăm în forma în care vă spuneam, dar până atunci vă rog să eliberaţi ce este acolo ca să putem depozita materialele necesare lucrărilor pe el”, a spus primarul Ovidiu Nemeş.

 

Întâlnirea a continuat cu locuitorii de pe strada Cearda. Aici lucrările vor fi mai simplu de executat deoarece sighetenii au şi alte căi de acces disponibile.

„Aceste lucrări vor crea un deranj cetăţenilor, adică dumneavoastră. Va trebui să facem cumva în aşa fel încât să nu ne conturbăm unii pe alţii, nici noi care lucrăm pe stradă, nici dumneavoastră pe noi. Avantajul care este aici e că sunt alternative pe străduţele lăturalnice şi lucrurile sunt mai simple decât în cazul lucrărilor ce vor demara pe strada Iapa”, a declarat Viorel Miculescu, inspector în cadrul biroului tehnic al Primăriei Sighetu Marmaţiei.

Proiectul este unul dintre cele mai importante care se desfăşoară în acest moment în municipiul Sighetu Marmaţiei. De ani de zile se efectuează plombări pe cele două străzi, însă efectul este de scurtă durată, mai ales pe perioada iernii când se acţionează cu material antiderapant. Din acest motiv primarul Ovidiu Nemeş a decis că este una dintre priorităţile sale pentru anul 2015. Lucrările vor demara săptămâna viitoare.

 
 

„Va exista un microbuz permanent care va aduce pasagerii până jos la autobuz, conform orarului pe care îl ştiţi foarte bine, iar în completare cu propunerile dumneavoastră ne vom da seama de greutăţi sau de ce se întâmplă în momentul în care încep lucrările şi apar unele întârzieri. Eu vă rog să veniţi la noi la Mara Nord cu orice propunere care consideraţi că este în avantajul dumneavoastră ca să putem analiza rapid şi să trimitem să vedem dacă avem variante”

- a spus directorul societăţii de transport în comun Mara Nord, Grigore Şteţ

 
 

„Aş face un parc aici, pe care să îl aveţi şi pentru copiii care sunt în cartierul acesta. Eu cu mare drag aş face un schimb de teren pe care să îl amenajăm în forma în care vă spuneam, dar până atunci vă rog să eliberaţi ce este acolo ca să putem depozita materialele necesare lucrărilor pe el”.

Ovidiu Nemeş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.