• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 18 Septembrie , 2015

SIGHET: S-au apucat de renovat

După ce primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş, a declarat că va propune în Consiliul Local să se mărească impozitul pentru cei care îşi lasă în paragină proprietăţile private, conform hotărârii care s-a luat la nivelul comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, primele rezultate au apărut şi în municipiul Sighetu Marmaţiei.

 
 
 

Unele dintre clădirile din centrul oraşului au început să fie renovate, asta după ce edilul local a recunoscut că este o idee bună să se reintroducă în Codul fiscal prevederea potrivit căreia consiliile locale au posibilitatea de a majora cu până la 500% impozitul pe clădirile şi terenurile neîngrijite. Această prevedere intră în vigoare de la 1 ianuarie 2016. Unii au pornit însă deja aceste lucrări de renovare, chiar dacă legea ar intra abia anul viitor. Astfel, una dintre vechile clădiri din centrul Sighetului a început să fie renovată. Lucrarea include numai faţada acesteia, care avea nevoie urgentă de reabilitare.

 

La nivelul municipiului Sighetu Marmaţiei se desfăşoară în această perioadă mai multe proiecte de dezvoltare şi se au în plan altele care să îmbunătăţească imaginea oraşului şi din punct de vedere estetic. Unele clădiri din oraş nu se integrează în planurile de viitor referitoare la noua perspectivă a centrului istoric.

Pentru a ajunge la un rezultat cât mai bun, municipalitatea are nevoie şi de sprijinul cetăţenilor care trebuie să înţeleagă că unele clădiri din municipiu necesită mai multe lucrări.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.