• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 8 Aprilie , 2015

SIGHET: S-au aprobat taxele pentru eliberarea atestatului de producător agricol şi a carnetului de comercializare a produselor agricole

Taxele pentru eliberarea atestatului de producător agricol şi a carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol, percepute în anul 2015, rămân la valoarea de 85 de lei. Acest lucru a fost stabilit în şedinţa ordinară de ieri, când consilierii locali sigheteni şi-au exprimat votul pentru luarea acestei decizii.

 

În conformitate cu prevederile Legii nr.145 din 2014, certificatele de producător pentru comercianţii din pieţe au fost înlocuite cu atestatul de producător şi carnetul de comercializare a produselor. Ambele documente se emit de către primării la solicitarea producătorilor agricoli persoane fizice care doresc să-şi valorifice produsele obţinute în gospodăria proprie. Valabilitatea atestatului de producător este de un an calendaristic de la data emiterii şi se vizează semestrial. Carnetul de producător a fost scos din circuit şi va fi înlocuit cu un atestat de producător şi un carnet de comercializare a produselor agricole. Noile documente obligatorii, atestatul de producător şi certificatul de comercializare pot fi obţinute de la primării. Aleşii locali sigheteni au luat ieri decizia de a nu majora taxele pentru emiterea documentelor, din cauza numărului redus de producători la nivel de municipiu. Comisia de servicii a adăugat o menţiune la avizul pe care l-a aprobat.

 

„Propunerea comisiei a fost ca cele două taxe împreună să nu depăşească 85 de lei, cât este taxa actuală, având în vedere că şi aşa producătorii autohtoni sunt puţini şi costurile sunt mari, iar prin impunerea unor taxe mai mari decât până acum ar însemna să-i încurajăm pe cei care vând produse din import, care nu întotdeauna sunt de o calitate bună”, a explicat Anişoara Mihali, consilier local şi preşedinte al Comisiei de servicii.

Astfel, pentru eliberarea atestatului de producător agricol şi a carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol, producătorii vor trebui să scoată din buzunare 85 de lei pe an. Atestatul de producător s-a stabilit la suma de 50 de lei, în timp ce în ceea ce priveşte carnetul de comercializare a produselor, suma a fost diminuată de la 50, la 35 de lei.

 

Modelul atestatului de producător, al registrului pentru evidenţa atestatelor de producător, regimul de completare şi utilizare a acestuia, precum şi procedurile şi condiţiile specifice anulării atestatului au fost aprobate prin ordinul nr. 2408 din 3 decembrie 2014.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.