• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 20 Ianuarie , 2015

SIGHET: S-a semnat contractul de finanţare pentru Centrul de Informare Turistică

Anul 2015 se anunţă a fi unul prielnic investiţiilor la nivel de municipiu. Ieri s-a semnat un contract important pentru Sighetu Marmaţiei, mai exact, finanţarea pentru unul dintre proiectele iniţiate în 2014. Este vorba despre Centrul de Informare Turistică, centru care din primăvara acestui an va prinde viaţă.

 

Centrul de Informare Turistică va veni în întâmpinarea tuturor turiştilor care tranzitează municipiul Sighetu Marmaţiei, dat fiind faptul că este inima Maramureşului Istoric. În cursul zilei de ieri s-a semnat contractul de finanţare pentru proiectul care cuprinde înfiinţarea acestui centru.

 

„Este o finanţare care se ridică la o valoare de 150.000 de euro. În această sumă intră cheltuielile de proiectare, inclusiv mobilierul şi construcţia clădirii. Practic nu este o construcţie, ci o reabilitare a unei clădiri pe care o avem în centrul oraşului, mai precis fosta toaletă publică din faţa cinematografului muncitoresc”, a precizat Viorel Miculescu, inginer şef în cadrul Biroului Tehnic al Primăriei Sighetu Marmaţiei.

Construcţia va păstra regimul de înălţime care există în prezent, adică de circa 1 metru. Suprafaţa va rămâne şi ea aceeaşi, modificările fiind doar în ceea ce priveşte infrastructura clădirii. Nu se va construi nimic în plus, ci doar se va reabilita şi se va aduce la un alt nivel, atât din punct de vedere al aspectului, cât şi din cel al calităţii. Se va lucra de asemenea la faţadă, iar peisajul va fi unul modern, la standarde ridicate.

Finanţarea vine din partea Guvernului prin Ministerul Turismului. Următorii paşi vizează organizarea procedurilor de achiziţie şi executarea efectivă a lucrării, care are un termen de un an de zile, însă municipalitatea speră ca ele să fie finalizate undeva la mijlocul acestui an.

 

„Pe această clădire vor fi montate nişte panouri solare, va primi o arhitectură mult mai frumoasă şi eu spun că va deschide puţin piaţa din faţa cinematografului, fiind mai generoasă pentru pietoni”.

Viorel Miculescu

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.