• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 27 Ianuarie , 2015

SIGHET: Restanţierii pot fi scutiţi de la plata majorărilor

Sighetenii restanţieri la plata impozitelor pot fi scutiţi de plata majorărilor de întârziere. Condiţia esenţială pentru a beneficia de aceste facilităţi este ca restanţierii să-şi plătească integral toate datoriile, inclusiv amenzile neachitate, şi să plătească şi jumătate din impozitul pe anul 2015.

 

În acest an, Consiliul Local nu a majorat taxele şi impozitele pentru locuitorii municipiului şi, în plus, a adus o serie de facilităţi pentru cei ce îşi vor plăti taxele până în 31 martie.

 

„Avem două posibilităţi de a plăti impozitul: pentru cei care au impozite doar pe anul 2015, beneficiază atât persoanele fizice cât şi cele juridice de bonificaţie de 10% la impozitul pe clădiri, teren şi mijloace de transport iar pentru cei care au restanţe, adică nu şi-au achitat impozitele în anii anteriori, există Hotărâre de Consiliul Local prin care sunt scutiţi de plata majorărilor de întârziere în condiţiile în care îşi achită toată restanţa şi jumătate din impozitul pe anul 2015” a explicat, pentru maramedia.ro, directorul Direcţiei de Venituri, Tamara Calogherato.

 

În emisiunea Sighetul de Azi, realizată de Gheorghe Paul Szaniszlo, directorul Direcţiei de Venituri, Tamara Calogherato, a precizat că inclusiv amenzile acumulate pe parcursul anilor trebuie achitate de către sigheteni pentru a putea fi scutiţi de majorări.

 

„Toată restanţa însemnând inclusiv amenzi. Dacă sighetenii, pe lângă impozitul pe maşină, garaj şi ce mai au de achitat au şi amenzi, condiţia să nu plătească majorările de întârziere este să-şi achite şi toate amenzile integral”, a punctat directorul Direcţiei de Venituri Sighet.

Cei dornici să-şi plătească datoriile se pot prezenta la casieria Direcţiei de Venituri Sighet pentru a afla sumele pe care trebuie să le achite. Dacă nu dispun de toată suma de bani necesară plăţii, sighetenii pot opta şi pentru achitarea datoriilor în tranşe, până în 31 martie. La achitarea ultimei tranşe de bani, aceştia trebuie să completeze formularul prin care solicită să fie scutiţi de majorările acumulate.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.